25 Октомври 2020неделя11:16 ч.

Многоликият Берия

/ брой: 21

автор:Велиана Христова

visibility 1018

Прокуратурата у нас се превръща в колективен сатрап, един многолик Берия. Още когато надянаха на Гешев тогата на главен прокурор, беше ясно, че го слагат да изпълнява "мокрите" поръчки на властта. Като земестник на Цацаров той обяви арестите на русофили за "акция срещу шпиони". Но чак да се юрне срещу президента, при това - издавайки най-глупаво пълната си правна некомпетентност, не беше очаквано. 

Явно, много им пречи Радев на управляващите, щом изровиха чак стари записи от СРС да търсят под вола теле - договор за втора работа на съпругата на президента. Нищо, че тя тогава още не му е била съпруга. А прокурор разреши да огласят записите публично, за което законът праща длъжностните лица на топло за една петилетка. Кокошкарска история. Срамотия. Защо изобщо са подслушвали шефа на ВВС Стойков и защо са искали от него трудовите бумаги на бъдещата президентска съпруга? За такива неща ли харчат нашите пари службите, дето уж се борят с престъпления? Впрочем, това си е отдавнашна практика при ГЕРБ - нали Цветанов напреко на всички закони огласи не другаде, а в парламента, СРС-та срещу... лекари, които сам произведе в престъпници!   

Имало било производство срещу Радев "за държавна измяна". За смях на кокошките Гешев взе да пита Конституционния съд що е държавна измяна. Защото у нас наказателно преследване на президент, за което Гешев гръмко съобщи, може да има само при държавна измяна, другото го забранява Конституцията. Е, кой наруши основния закон и този кой ще понесе ли нещо за това? Но излиза, че понеже си се оженил, може да те изкарат национален предател! Прокуратурата стана за смях, не знам как оттук нататък някой ще й вярва при "обикновени", непрезидентски, случаи. Нещо повече, тя просто става опасна в страна, в която като нищо може да те изкарат камила, да ти турят две гърбици, да ти опънат сто тояги на голо и да те разнасят из медиите, докато измислят следваща мишена. Хората в съдебната система гък не смеят да кажат - страх ги е от репресии. Това не само не е правова държава, това не е държава изобщо.

Случвало се е в едни други години.  

             

Нощните заведения в София затварят до 8 ноември

автор:Дума

visibility 355

Облаци и дъжд в неделя

автор:Дума

visibility 136

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 895

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 519

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 201

Бунтове и грабежи в Нигерия

автор:Дума

visibility 0

Избори и референдуми по света

автор:Дума

visibility 99

Меркел призова германците да не почиват в чужбина

автор:Дума

visibility 257

Словакия въвежда пълна карантина за три седмици

автор:Дума

visibility 292

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 826

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1296

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 542

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ