01 Април 2020сряда18:48 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Многоликият Берия

/ брой: 21

автор:Велиана Христова

visibility 566

Прокуратурата у нас се превръща в колективен сатрап, един многолик Берия. Още когато надянаха на Гешев тогата на главен прокурор, беше ясно, че го слагат да изпълнява "мокрите" поръчки на властта. Като земестник на Цацаров той обяви арестите на русофили за "акция срещу шпиони". Но чак да се юрне срещу президента, при това - издавайки най-глупаво пълната си правна некомпетентност, не беше очаквано. 

Явно, много им пречи Радев на управляващите, щом изровиха чак стари записи от СРС да търсят под вола теле - договор за втора работа на съпругата на президента. Нищо, че тя тогава още не му е била съпруга. А прокурор разреши да огласят записите публично, за което законът праща длъжностните лица на топло за една петилетка. Кокошкарска история. Срамотия. Защо изобщо са подслушвали шефа на ВВС Стойков и защо са искали от него трудовите бумаги на бъдещата президентска съпруга? За такива неща ли харчат нашите пари службите, дето уж се борят с престъпления? Впрочем, това си е отдавнашна практика при ГЕРБ - нали Цветанов напреко на всички закони огласи не другаде, а в парламента, СРС-та срещу... лекари, които сам произведе в престъпници!   

Имало било производство срещу Радев "за държавна измяна". За смях на кокошките Гешев взе да пита Конституционния съд що е държавна измяна. Защото у нас наказателно преследване на президент, за което Гешев гръмко съобщи, може да има само при държавна измяна, другото го забранява Конституцията. Е, кой наруши основния закон и този кой ще понесе ли нещо за това? Но излиза, че понеже си се оженил, може да те изкарат национален предател! Прокуратурата стана за смях, не знам как оттук нататък някой ще й вярва при "обикновени", непрезидентски, случаи. Нещо повече, тя просто става опасна в страна, в която като нищо може да те изкарат камила, да ти турят две гърбици, да ти опънат сто тояги на голо и да те разнасят из медиите, докато измислят следваща мишена. Хората в съдебната система гък не смеят да кажат - страх ги е от репресии. Това не само не е правова държава, това не е държава изобщо.

Случвало се е в едни други години.  

             

КЕВР утвърди цената на газа: по-ниска с 42%

автор:Дума

visibility 58

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 569

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1313

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 218

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ