25 Юли 2021неделя11:56 ч.

Мобилните телефони 18 пъти са по-мръсни от обществена тоалетна

/ брой: 172

автор:Дума

visibility 1340

Мобилните телефони са покрити с 18 пъти по-гъст слой бактерии, отколкото ръчките/бутоните за пускането на водата на казанчетата в мъжките тоалетни. Това констатира изследване, проведено по поръчка на британската агенция за защита правата на потребителите "Which?". Анализът на микробилогичните проби, взети от 30 телефона, сочи, че 7 от апаратите показват изключително високо и опасно за здравето съдържание на бактерии. А по един от тях концентрацията им била толкова голяма, че би могла да причини незабавно тежко стомашно-чревно разстройство, съобщава британският всекидневник "The Daily Telegraph".
Според експертите милиони мобилни телефони на Острова превишават максимално допустимите норми на бактериологично замърсяване. Бактериите от своя страна лесно се прехвърлят от един телефон на друг при предаването им от ръка на ръка. Въпреки че повечето бактерии не могат да причинят мигновена вреда, голямото им натрупване е свидетелство за масово лошо хигиенно равнище и може да осигури благоприятна хранителна среда и за по-сериозни болестотворни микроорганизми.
Специалистът в областта на хигиената Джим Франсис посочва, че телефонът с особено високи нива на бактерии е трябвало да бъде подложен на пълна стерилизация. За избягването на самото замърсяване се препоръчва почистването на апаратите с мокри кърпички на спиртна основа.

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 370

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 140

Новата COVID вълна вече е тук

автор:Дума

visibility 359

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 317

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 536

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1541

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 706

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 505

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 474

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ