06 Декември 2019петък03:01 ч.

От редактора

Мюнхаузен е жив

/ брой: 58

автор:Борис Данков

visibility 7617

Дължа извинение на писателя Любо Николов, че си позволявам да плагиатствам заглавието на неговия емблематичен ловджийски бестселър. Е да, но преди него Григорий Горин и Марк Захаров измислиха "Същият този Мюнхаузен" и направиха своя филм-шедьовър по безсмъртния роман на Рудолф Ерих Распе. Освен това заглавието "Мюнхаузен е жив" отдавна се тиражира в немската преса. Както се казва, оригиналните и интересни идеи се носят из въздуха. Достатъчно е само човек да протегне ръка, за да открие някоя гениална идея.
...Така както бизнесменът Владимир Баланов надникнал в интернет и открил, че в акваторията на Тихия океан през 2012 г. се е образувал вулканичен остров с площ от близо 30 хил. кв. км. Предприемачът тутакси решил, че може да придобие тази "ничия земя" и... да я подари на България. През 2013 г. той организирал експедиция до острова и забил върху него свой вимпел. Дори пресметнал, че стойността му се равнява на 5 трилиона долара; с акватория по-голяма от тази на Черно море. За да узакони своята собственост върху острова и да избегне плащането на огромни данъци, В. Баланов  му дал име "Южни" и го регистрирал на офшорна фирма. Осъществил и международна правна консултация с проф. Александър Янков, според когото "не е невъзможно България да стане собственик на острова".
 Да, но не. От 2013 г. предприемчивият бизнесмен започнал да прави предложения до правителството и до президента, с настояване "да подари острова" на България, но и до ден днешен предложенията му остават "глас в пустиня". От Министерството на външните работи му отговорили, че това не е възможно, тъй като островът няма местно население и не е годен за обитаване. Тогава В. Баланов решил на "подари" острова на ЕС. Писал той човекът писма до Херман ван Ромпой, до Мартин Шулц и Жан-Клод Юнкер, до... Кристалина Георгиева, но и досега няма отговор. Докато накрая решил да "даде" острова на МЕНСА (дружеството на хората с висок коефициент на интелигентност!) в България. А бе, г-н Баланов, намерил си и ти на кого да подаряваш остров. Те хората подариха България на Пентагона, а ти ще им харизваш остров. Я, по-кротко и по-агале. Мюнхаузен е жив, ама не и в България.
  

От трети опит : Партийната субсидия става 8 лева

автор:Дума

visibility 285

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 235

Национална стачка блокира Франция

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 235

Алпите били база за руския шпионаж в Европа

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 235

Кратки новини

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 76

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 59

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ