13 Юли 2025неделя19:35 ч.

Калин Колев със сочния плод и наградата

Над 18-килограмова диня бие рекорди в Салманово

/ брой: 161

автор:Дума

visibility 747

Любимият на малки и големи сочен плод със зелена кора и червена вътрешност с тегло 18,2 килограма бе признат за рекордьор на тазгодишното издание на Фестивала на динята в шуменското село Салманово. Приза за отглеждането му взе местният производител Калин Колев.

Традиционният празник на динята вече е фестивал. Така в конкурса за най-големи дини имаха възможност да участват всички желаещи, а не само местни производители, които и заради проблеми с водоснабдяването в населеното място са останали само няколко, подчерта кметът на селото Йордан Киров.

Фестивалът на динята се организира за 32-ри път в Салманово, съпътстван по традиция с богата фолклорна и музикална програма, кулинарна изложба и забавни състезания, свързани със сочния плод. За всички на празника бе осигурена безплатна диня. Впечатление на присъстващите направи и изложба с близо 60 рисунки на деца от София, Враца, Казанлък, Попово, Бургас, Русенско, Плевенско и Шуменско, които са участвали в онлайн конкурс, тематично свързан с динята.

Засилват контрола върху ЕРП-та

автор:Дума

visibility 6120

/ брой: 126

Нови правила при "Гражданска отговорност"

автор:Дума

visibility 4148

/ брой: 126

Горски служители блокираха пътя при Кресна

автор:Дума

visibility 4806

/ брой: 126

Еврокомисията оцеля

автор:Дума

visibility 5688

/ брой: 126

Мащабни горски пожари на Балканите

автор:Дума

visibility 4181

/ брой: 126

САЩ изпратиха оръжия за Украйна

автор:Дума

visibility 4212

/ брой: 126

Тупик

visibility 5775

/ брой: 126

Измамите предстоят

visibility 5061

/ брой: 126

Европестене от разум

автор:Юри Михалков

visibility 5960

/ брой: 126

Копнеж по нови неща

visibility 5890

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ