10 Август 2020понеделник22:45 ч.

Позиция

Накъде вървим?

/ брой: 165

автор:Пламен Лазаров

visibility 1930

Когато през сакралната 1989 г. ми предложиха да се присъединя към партийните редици, нито за миг не съм се поколебал, въпреки че това в очите на някои мои връстници бе стъпка в грешната посока. Приех, защото винаги съм бил с леви убеждения, защото мои близки са отдали включително живота си за борбата с фашизма и капитализма. Споделях чисти идеали, че нещата наистина могат да се случат, както са били замислени в основата си от първите истински социалисти, но бързо бях попарен в тези мои представи за развитие на обществото ни.
В началото на 90-те години, когато бях изпратен като делегат на Софийската градска конференция на партията, видях истинските лица на някои от т.нар. реформатори, като например на господата Александър Томов, Николай Камов и др. Състоянието, в което се намираха тези "реформатори", станали за една нощ от комунисти - социалисти, бе неимоверно стелене и лазене пред ръководещите партията в този момент. Тези лица ме отвратиха и отблъснаха за дълго време от всякакъв партиен живот. Впоследствие се видя, че съм бил прав по отношение на тези отминали партийни фунционери и обмислях завръщане в партийните редици. За съжаление вече се бях ангажирал с друга зелена и екологична кауза в Европейския парламент, където за мое удовлетворение постигнах добри резултати за страната ни.
Търпението ми преля след събитията през последните две години, когато партията ни бе обиждана, сочена за враг номер едно от управляващите и мачкана от тях по всички възможни начини. Не можах да остана неутрален и се завърнах в редиците на социалистите. За нас, малкото останали хора с идеали, които извървяха пътя на трудните битки от елементарно човешко оцеляване до годините на някакъв, макар и минимален, възход на страната ни в т.нар. демокрация, от която сме все още тъй далече, съществува само една мисъл и тя е, че е време да помогнем. Да помогнем с натрупания житейски и политически опит, професионални знания и контакти, за да бъде възвърнато на БСП  полагащото се челно място в обществено-политическия живот на България. Имайки пълната подкрепа и на европейските социалисти, трябва да използваме всички вътрешни и външни възможности за разкриване истинската същност на сегашното управление.
Днес партията повече отвсякога се нуждае от опитни, активни и действени кадри, готови да влязат в пълноценна битка с конкуренцията на политическия небосклон, показвайки истинското й фалшиво лице и посочвайки в същото време пътя, който трябва да бъде извървян, за да се постигнат исканите резултати. За това предстоящите президентски и местни избори са жизненоважни за постигане на промяна в мястото на БСП в обществено-политическия живот и връщане доверието на гражданите и избирателите в София към социалистическите идеи, ценности и морал.
Важно е в бъдещия местен парламент на София да присъстват не само политици, а и експерти, които ще са в позиция да вземат дейно участие в обсъждане специфичните проблеми на управлението на града и ще могат компетентно и адекватно да реагират при необходимост. София е за всички нейни граждани, а мястото на БСП е водещо в   промените.
По отношение на президентските избори винаги съм считал, че една партия трябва да излъчи свой силен вътрешен кандидат, независимо дали той е в позицията на печеливш или не. Затова считам за обида по отношение на огромната маса от редови членове издигането на кандидат за президент от името на БСП на човек извън партийните структури. Още повече - издигането на кандидат, толкова близък до гореспоменатите господа бивши партийни ръководители и настоящи партийни ренегати. Тази кандидатура е губеща изначало, най-малкото защото не е припозната като своя от по-голямата част от партийните ни структури. И след няколко месеца пак ще дойде моментът да си говорим защо не успяхме и къде бе допусната грешка. Но това вече ще е тема без значение.
Време е в лицата, представляващи партията ни, да настъпи някаква промяна. Важно е да има приемственост, важно е да се слеят опитът на по-старото поколение и устремът на младостта. Но още по-важно е младите хора и тези, които градят настоящето на България, да разпознаят в БСП партията, която ще ги поведе и ще ни извади от тежкия нокдаун, в който е изпаднала страната. Но затова е нужна промяна в мисленето и промяна в действията на всеки от нас.

Всеки втори иска предсрочен вот

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 152

ИЗПРАВЕНИ СМЕ ПРЕД ПОРЕДНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 152

Автобусните превозвачи поискаха по-нисък ДДС

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 152

Затварят хотели по морето

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 152

Любомир Дацов: С мерките правителството купува симпатии

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 152

Добивът на домати и пипер се срина

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 152

Масови протести след изборите в Беларус

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 152

Основателят на "Белите каски" е мамил Запада

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 152

Кратки новини

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 152

Защо тероризмът вирее и в Африка

автор:Елиана Иванова

visibility 92

/ брой: 152

Протестен марш на пробудения дух

visibility 129

/ брой: 152

Анатомия на един протест

visibility 145

/ брой: 152

Датата

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 152

Живко Георгиев: Властта няма друг ход, освен оставка

автор:Дума

visibility 413

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ