17 Февруари 2020понеделник05:50 ч.

Пардон

Не сме Европа и това си е

/ брой: 241

автор:Чавдар Шинов

visibility 1174

С Пешо сме турнали костюми, като да сме посланици, и сме се избръснали до синьо. Стоим с една телевизионна мома и чакаме да ни включат у ефиро, а целото село се е заврело по къщите да ни гледа. Че ни показват по новините. Като колко сме загрижени, дето държавата сам-сами ни е оставила на стихиите и не й дреме за нас, поради което нашата Луда Гана вече четири пъти ни залива, та че ни удави. С тия от телевизията са и двама наблюдатели от Европа - финландец и ирландец. Едни усмихнати, едни възпитани – бе, сериозна работа!
Застанали сме до падналата върба до мосто у горнио край, щото там е най-явно доколко ни е изоставила държавата. Начи паднала е напреко у тесното и доде ли по-голема вода – затапва мосто и целото село става гьол...
И ето - включват ни у ефиро и момата говори на микрофоно:
- Намираме се в село Долна Чешма. Тука положението беше най-критично, тук къщите постоянно се заливат от река Луда Гана. Разговарям с Петър Чолев и Киро Лапачки от гражданското движение "Да отводним България". Защо е такова положението, господин Чолев?
- Липсва стройна организация и добро взаимодействие между местната власт, областната такава и съответното ресорно министерство! - говори Пешо, вчера цел ден го учи наизуст. - Не е добра логистиката, що се отнася до разстановката на целевио ресурс за водонаблюдението на рисковите фактори при анормално одъждяване на долночешменскио ареал!
На ареало винаги бъркаше, щото такива думи у устата ни тая телевизионна мома ни набута, че направо езико на фльонга да ти се върже, ама сега се справи. Евала му праим.
- А каква е вашата прогноза?
- Прогнозата ми не е оптимистична! Нужна е нулева толерантност към подобни практики! - говорим вече аз. - Ето намираме се, дето се казва, на тесното место на проблемо! Тука, както виждате, е паднало едно дърво! Върба! Задръства течението и по тази причина Луда Гана ни залива при всеки по-голем дъжд!
И значи обръщаме се сички към падналото дърво, щото така ни е казал режисьоро, и направо ахваме! Финландецо и ирландецо, дето уж само да наблюдават и да кимат с глава са дошли, са си свалили саката, навили са крачолите на панталоните, влезнали са у водата, джапат около върбата и вече наполовина са я извадили на брего...
Сичко провалиха!
Бе, немаме ние у България условия да се разгърне истинско гражданско движение. Със сичко, както се полага - интервюта, кръгли и обикновени маси, обмен на опит със сродни граждански движения по свето, конгреси, секретариати и сичко останало...
Не сме Европа и това си е!                                                                                                                                                                                     
 

БСП иска общината да чисти София

автор:Деси Велева

visibility 106

/ брой: 32

Два дни на протести в Благоевград

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 32

Започнаха районните конференции на БСП в София

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 32

Борисов отрича да знае за подслушването на президента

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 32

МВФ: Плоският данък увеличава неравенството в България

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 32

Инфлацията надхвърли 4% за пръв път от 7 г.

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 32

Забавяне на икономическия растеж до 3,5% в края на 2019 г.

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 32

Северна Македония разпусна парламента си

автор:Дума

visibility 46

Настъпление в Алепо под турско прикритие

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 32

Франция и Полша сблъскаха визиите си за Русия

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 32

Додик вещае разпад на БиХ до 10 години

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 32

Очакват ви 300 находки от дълбините на времето

автор:Велиана Христова

visibility 117

/ брой: 32

Другото мнение

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 32

Талантът на Дякона

автор:Лъчезар Еленков

visibility 106

/ брой: 32

Васил Левски - призваният

автор:Петра Ташева

visibility 96

/ брой: 32

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ