01 Април 2020сряда18:43 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Ни лук яли...

/ брой: 36

автор:Евгени Гаврилов

visibility 494

След близо година работа и многобройни изслушвания временната парламентарна комисия, която разследваше теча на личните данни на над 5 млн. души от Националната агенция за приходите (НАП), представи в пленарната зала доклада си за свършеното. Той съдържа близо 20 препоръки за предотвратяване на подобни случаи. Сред тях са промени в Наказателния кодекс, с които да се въведат по-строги наказания за киберпрестъпленията, всяка година на тестове да се подлага защитната система на НАП, постоянно да се актуализира софтуерът. Препоръчва се още одит на системите на държавната администрация. Това са все неща, които и без този документ би трябвало постоянно да бъдат на вниманието на НАП и на финансовото министерство. Този доклад само потвърди максимата, че ако искаш да заметеш някой проблем под килима, трябва да създадеш комисия за него. В такива случаи обикновено вина има, но виновни няма.

Иначе не може да не се съгласим с думите на депутата Румен Гечев, че НАП е пълна трагедия в кадрово отношение. Фактът, че там в момента работят учители, спортни стрелци, военноморски чинове, хранителни технолози, обяснява смехотворната ситуация, при която служители на приходната агенция бяха попаднали на круизен кораб с нудисти. А в друг случай бирниците бяха тръгнали да глобяват самодеен танцов състав, че не издава касови бележки. Но да бъдем по-снизходителни - просто толкова си могат калинките на управляващата партия. По-дразнеща в случая е наглостта на техния шеф - изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова, която се изцепи в парламента, че "агенцията не носи отговорност за настъпилите вредностни последици заради атаката срещу системата". Чия е отговорността тогава, ако не на бирник номер едно, който би трябвало да пази именно данъчната система от пробиви. Когато от нея тотално изтичаха лични данни, Димитрова изчезна от хоризонта и се появи отново, когато бурята утихна. Ни лук яла, ни лук мирисала.

КЕВР утвърди цената на газа: по-ниска с 42%

автор:Дума

visibility 36

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 553

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1300

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 215

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ