14 Юли 2020вторник22:01 ч.

НОВА ПОСОКА

/ брой: 142

автор:Георги Пирински

visibility 1114

    "Нова посока за Европа" е заглавието на политическия документ, който Групата на социалистите изработи през миналата седмица (16-20.06) в Европейския парламент в Брюксел. Целта - да отрази вярно приоритетите на европейските социалисти за ново начало на ЕС, съгласно предизборните ни послания и същевременно - да предлага възможности за взаимодействие с други групи, за да се осигури подкрепа за новата посока, която отстояваме.
    Водещо място в началото на документа заемат решаващите искания на социалистите, срещу които бихме дали подкрепата си за президент на Европейската комисия на кандидат от друга парламентарна група. Подчертава се, че такъв кандидат следва да поеме ненарушим ангажимент на първо място да насърчава инвестициите, устойчивия растеж и стабилни работни места, да се бори срещу бедността и неравенствата.
В първоначалния вариант обаче липсваше категоричен ангажимент за обвързване на кандидата с възраждане на политиката т.нар. кохезия, или сближаване - политика, очевидно от първостепенна важност за България. Затова нашата делегация на българските социалисти настоя и се прие в документа, сред определящите изисквания за подкрепа, евентуалният кандидат да поеме задължението "да прокарва и засилва политиката на социална, икономическа и териториална кохезия."
Но очевидно решаващо значение за силата и авторитета да превърнем този и други подобни записи в конкретни решения с подкрепата на цялата група и в диалог с другите фракции ще има доколко е мобилизирана и настъпателна самата наша партия, БСП. Ето защо, и то далеч не просто заради европолитиките, а първо поради огромната ни отговорност пред левицата и обществото тук, у нас, без повече отлагане сме длъжни да скъсаме с пагубните практики на прословутото снишаване, чието време окончателно изтече!
 

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 565

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 350

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2245

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ