01 Април 2020сряда17:40 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

НОВА ПОСОКА

/ брой: 142

автор:Георги Пирински

visibility 1028

    "Нова посока за Европа" е заглавието на политическия документ, който Групата на социалистите изработи през миналата седмица (16-20.06) в Европейския парламент в Брюксел. Целта - да отрази вярно приоритетите на европейските социалисти за ново начало на ЕС, съгласно предизборните ни послания и същевременно - да предлага възможности за взаимодействие с други групи, за да се осигури подкрепа за новата посока, която отстояваме.
    Водещо място в началото на документа заемат решаващите искания на социалистите, срещу които бихме дали подкрепата си за президент на Европейската комисия на кандидат от друга парламентарна група. Подчертава се, че такъв кандидат следва да поеме ненарушим ангажимент на първо място да насърчава инвестициите, устойчивия растеж и стабилни работни места, да се бори срещу бедността и неравенствата.
В първоначалния вариант обаче липсваше категоричен ангажимент за обвързване на кандидата с възраждане на политиката т.нар. кохезия, или сближаване - политика, очевидно от първостепенна важност за България. Затова нашата делегация на българските социалисти настоя и се прие в документа, сред определящите изисквания за подкрепа, евентуалният кандидат да поеме задължението "да прокарва и засилва политиката на социална, икономическа и териториална кохезия."
Но очевидно решаващо значение за силата и авторитета да превърнем този и други подобни записи в конкретни решения с подкрепата на цялата група и в диалог с другите фракции ще има доколко е мобилизирана и настъпателна самата наша партия, БСП. Ето защо, и то далеч не просто заради европолитиките, а първо поради огромната ни отговорност пред левицата и обществото тук, у нас, без повече отлагане сме длъжни да скъсаме с пагубните практики на прословутото снишаване, чието време окончателно изтече!
 

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 62

НАП няма да запечатва търговски обекти

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 525

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1283

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 211

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ