19 Юни 2021събота14:33 ч.

Нови рокади под шапката на МЗХГ

/ брой: 110

автор:Дума

visibility 762

Министърът на земеделието Христо Бозуков продължава с кадровите промени в подопечните му агенции и дружества. Освободени са досегашните членове на УС на "Напоителни системи" ЕАД Снежина Динева, Пламен Иванов и Силвия Русинова. До провеждане на конкурси за членове на органа на управление на дружеството на техните места са назначени съответно Димо Чопков, Георги Стоянов и Ангел Ангелов, съобщиха от министерството. Причина за смяната са усановени нередности от извършения одит в "Напоителни системи", както и организационни пропуски в управлението на дружеството. Бозуков коментира преди дни пред БНР, че обмисля смяна на ръководството на дружеството заради множество нарушения. Той посочи като най-дребния факт, че е извършен ремонт на автомобил, който е собственост на майката на директора на "Напоителни системи", за около 2800 лв., за сметка на предприятието. Министърът изтъкна, че дружеството има несъбрани от години задължения за около 4 млн. лв., издадени на база на съдебни решения, както и изтеглен неизгоден кредит за 13 млн. лв. от Инвестбанк.
По-рано стана известно, че Агоп Каспарян е назначен за управител на "Система за агропазарна информация" ЕООД (САПИ) до провеждането на конкурс за длъжността. Това се случва, след като досегашният титуляр на дружеството Мирослава Наумова е подала молба за освобождаване по здравословни причини. Молбата й е удовлетворена от Христо Бозуков. Преди няколко дни специализираният сайт agri.bg разкри, че има съмнение, че дипломата на Мирослава Наумова е фалшива. Междувременно от УНСС изпратили специално писмо до Министерството на земеделието, в което отричат те да са издавали диплома на Наумова.

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 660

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 2752

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 115

Вучич критикува подхода на Косово

автор:Дума

visibility 427

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ