22 Юни 2021вторник07:48 ч.

Снимки Изд. "Ракета"

Книги

Опитът на Питър Сейдж в единайсет лични писма

/ брой: 6

автор:Дума

visibility 1597

Нещата се нареждат най-добре за онези, които се възползват по най-добрия начин от обстоятелствата. Питър Сейдж е жив пример за това, а неговият наръчник предоставя комплект инструменти, които можем да ползваме, за да се изправим срещу несгодите с усмивка, да се учим, да растем и да сме готови за всичко, което ни поднесе животът.

Малко предистория: През януари 2017 г. Питър Сейдж е задържан за неуважение към съда по гражданско дело. Без да е извършил криминално деяние, му се налага да излежи неколкомесечна присъда в "Пентънвил" - 200-годишен викториански затвор с репутация на един от най-непоносимите във Великобритания. Случилото се е напълно неочаквано и оказва огромно влияние върху всички аспекти на живота му. Води до срив на обещаващото начало на неговия бизнес, става причина за анулиране на сватбата му, отприщва вълна от злорадство и подигравки в пресата.

Дали ще успее да приложи на практика това, на което учи другите, в една от най-суровите среди - и то не само за да оцелее, но и да преуспява? Ще може ли да донесе трайна и положителна промяна не само за хората, отписани от обществото, а за системата, чиято неефективност и недостатъци остават далеч извън радара на общественото внимание?

Отговорите и историята зад тях са разказани във "Въпреки всичко" - книга необикновена, но не и измислица. Тя представлява колекция от единайсет лични писма на автора, изпращани на всеки две седмици от началото на неговото изпитание. Първоначално той ги споделя в реално време с членовете на популярните си коучинг групи - Елитен менторски форум (ЕМФ) и Майсторски кръг. Разказва от първа ръка какво и как прави, отправяйки покана и давайки възможност на читателите да прилагат същите прозрения и техники за собствените си проблеми, при това с поразителен успех.

Питър Сейдж е световноизвестен предприемач, преминал през множество мултимилионни възходи и банкрутни падения, международен презентатор, автор на бестселъри, учител, философ с невероятно проникновение, водещ експерт в областта на човешкото поведение и развитие, лидерство и мотивация. 

Днес неговата история е достъпна и на български език благодарение на издателство "Ракета". Инициатор за издаването й е управителят на издателството Диана Бойчева, която следва от години идеите на Питър Сейдж в живота и работата си. Преводът е на Гаяне Минасян - тя го определя като една от най-скъпите книги, върху които е работила. Защото става въпрос не за идеология, а за живот и ценности, преминали и устояли през огъня на най-тежки изпитания.

Трета банка спира срочните депозити

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 117

БНБ: Задава се ускоряване на инфлацията

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 117

Пет жалби блокират газовата връзка със Сърбия

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 117

Стигаме Европа по БВП след 2040 г.

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 117

Светът е между диалога и конфронтацията

visibility 122

/ брой: 117

Победа за партията на Пашинян

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 117

ЕС засилва санкциите срещу Минск и Москва

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 117

Мадрид предлага помилване на каталунските сепаратисти

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 117

Диагноза бедност

автор:Ева Костова

visibility 123

/ брой: 117

Устремно към избори от с. Устрем

автор:Таня Глухчева

visibility 128

/ брой: 117

Прозрението на обущаря

visibility 119

/ брой: 117

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ