17 Септември 2021петък07:23 ч.

Още колко пъти по толкова

/ брой: 182

автор:Веселин Стоянов

visibility 1600

Хубаво е да четеш вестници. Пък и не само вестници, днес има и всякакви сайтове с новини. Коя от коя по-пресни и многозначителни. Онзи ден например един вестник излъчи умопотресаваща новина. Двама наши спецагенти били изпратени преди няколко месеца в Румъния и Гърция. Там веднага успели да станат част от организирани престъпни групи, занимаващи се с трафик на хора и трансгранично разпространение на дрога. Направо да се разплачеш от умиление: най-сетне и ние поведохме борба срещу лошите и като един (в случая двама!) Джеймс Бонд погнахме негодниците.
И за да няма нито миг съмнение, лично шефът на Върховната касационна прокуратура Камен Михов обяснил пред газетата, че българските спецагенти са първите, които страната ни изпраща чрез спогодби за международно правно сътрудничество. Само дето не им казал имената, но... стават грешки, пък и има съображения за сигурност.
Хубаво е в българските вестници да се публикуват подобни дописки. Даже ще е още по-хубаво, ако може и имената да се публикуват. И кой къде работи и в коя престъпна групировка. Дори може да се организира съвместна акция с бюрата за работни места. Искаш да работиш в престъпна групировка - моля, изберете държавата. За по-непретенциозните може и в родните престъпни групировки. Тук обаче е по-сигурно, и да те хванат, има да те разтакават между съда и прокуратурата, докато се пенсионираш. Като дойде време за пенсия, казваш, че си от добрите и носиш трудовата книжка в пенсионното.
Говорят, че пенсиониран разузнавач няма. Има разкрити, осветени, предадени и така нататък разузнавачи, чийто край е летален. Хайде, Ахмед Доган е ясен, той изпълняваше висша държавна политика. Вярно, на друга държава, ама какво от това, той си е професионален разузнавач, а какво е професионалният разузнавач, ако не работи поне за три разузнавания!? Дилетант и прочие...
Днес питанката ни е за друго - какво е един прокурор, ако и да е на една от най-високите служби в държавата, след като осветлява присъствие на български спецагенти в съседски мафиотски структури?!? Тези структури, както е известно, имат интернационален характер, а вероятно и интернационално осведомяване, и това не поставя ли под съмнение възможността спецагентите да бъдат разконспирирани? Освен ако това не е начин, замислен от финансовия министър Симеон Дянков, за облекчаване на пенсионната система. Вярно, пенсионната система се нуждае от облекчение, но тези хора имат кураж да работят под прикритие за добрите идеали на бъдещето. Малко е неловко да ги "пенсионираме" по този начин. И то от прокуратурата...  Ама не им бил казал имената! Ами то само това оставаше - да им каже имената и ЕГН-то, кой няма да повярва на един прокурор?
Нещо ми се чини, че се връщаме 20 години назад. Само гледайте: разкриваме тайни разузнавачи в чужбина, а по телевизията започват да дават сериала "Робинята Изаура".
Не искам това да е истина. Аз едва изживях тези двадесет, какво остава за още толкова, или още колко пъти по толкова...
Такива работи...

КАТ със засилени проверки на шофьори и пешеходци

автор:Дума

visibility 129

Петков и Василев си търсят партия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 179

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 179

Пускат нов държавен дълг за 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 179

Ръст на фалшивите монети у нас

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 179

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 179

Протести срещу дясната политика в Еквадор

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 179

Белград и Баня Лука насърчават кирилицата

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 361

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 170

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 208

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 197

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ