10 Юли 2020петък00:02 ч.

Осмото чудо на света

/ брой: 181

автор:Станка Динева

visibility 1022

Документ, който силно напомня програма за управление на партия, спечелила изборите, разпрати служебният кабинета до медиите. В него е описано какво ще прави през 3-те месеца управление правителство, назначено да проведе изборите. Ако поетите ангажименти бъдат изпълнени, кабинетът на Георги Близнашки ще влезе в рекордите на "Гинес".
От първия си ден служебните кабинети на Инджова, Софиянски, Райков се заеха с организиране на изборите, което си им е работата. Дори и програмата на Бойко Борисов от 2009 г. не беше толкова амбициозна, както тази на служебния кабинет сега. Почти няма сектор, в който да не са заложени суперграндиозни планове за тотална реформа на всичко - като се започне от икономиката, мине се през социалната, здравната, образователната и културната политика и се стигне до вътрешния ред и сигурността. Не че имаме нещо против, обаче вече две-три столетия европейските демокрации възлагат подобни задачи на редовно избрани правителства.  
От програмата става ясно, че кабинетът "Близнашки" възнамерява да реализира призива на лидера на ГЕРБ да поканим МВФ "да ни контролира". Не е казано ще се теглят ли онези 5 млрд. долара, за които Борисов говори от месец, но и дума не е обелена, че няма. Разбираемо е, идат избори, не трябва да се плашат гласоподавателите с кредити, които ще плащат десетилетия.
Енергийният сектор се оказа не просто във фокуса, а под най-дебелата лупа на кабинета. Обещава се всичко - от въвеждането на Енергиен борд, през интерконекторите, до промени в Закона за енергетиката. Какви, документът мълчи. Не са подминати и ВиК, и транспортният сектор и то не в близките 3 месеца, а до 2022 г.
Междувременно 7 млн. българи сме се наредили на първия ред и чакаме шоуто на Близнашки. Или ще се окаже, че на наша територия живее осмото чудо на света, или че го използват за китайски параван на четиримата вицепремиери.

 

Пандемията е засегнала финансово 63% от ИТ фирмите

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 129

Центърът на София близо два месеца без топла вода

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 129

Две трети от българите свиват харчовете

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 129

Гърция се готви отново да затегне мерките

автор:Дума

visibility 154

Москва отвaря училищата отново

автор:Дума

visibility 114

САЩ официално напуснаха СЗО

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 129

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 133

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 92

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 683

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ