05 Август 2020сряда16:50 ч.

Няколко думи

Отчайваща безпомощност

/ брой: 114

автор:Валентин Георгиев

visibility 245

Седмици наред властта у нас демонстрира завидна йезуитщина и отчайваща безпомощност по казуса с "подпорния хотел" в Алепу. Институциите си прехвърлят топката една на друга. Обясненията им граничат с профанщина, сякаш хората са идиоти и не разбират за какво иде реч, а строителството върви. Дори твърдото обещание на Борисов, че от "тези кутийки там ще стане едно прекрасно местообитание на птички", омекна като асфалт на слънце, след като се видя, че никой не е в състояние да спре местния феодален произвол. 

Стигна се дотам, че дори министърът на околната среда клекна и на практика се отказа публично от ресора, за който трябва да отговаря и защитава - екологията. "Няма да спра проекта. Знам, че това ви е меракът на всички - да ходя като една екологична бухалка. Не ми прилича на защитна стена, предполагам, че ще има отпред и хотел, много хубав хотел". Това са точните думи на Ревизоро пред журналисти в Бургас. Ден по-късно, в парламента в София обаче (стр. 3), подвил опашка, същият влезе в обяснителен режим, след като бе атакуван и му бе поискана оставката.

В типичен стил на вече обигран кадър на Борисов той се заоплаква как "БСП спекулират с мои думи за Алепу, вадят ги от контекста и ме противопоставят на премиера". Не бил казвал, че на Алепу се строи хотел. Всичко, което бил видял, е по телевизията...

За един страхлив чиновник няма по-голям ужас от това да бъде "противопоставен на премиера". За "контекста", че нямало да спира строежа, и за арния хотел обаче трябва да се сърди на собствената си глупост. Но явно и това не помага особено. Защото, вместо да си свърши работата и да даде компетентно становище на екоминистър, се прави на ударен. Не било редно във вече започнато производство за Алепу да дава мнения в каквато и да е посока. А за какво въобще си на този пост тогава?

Не е ли трагедия, че докараха нещата дотам - да няма държавна инстанция, която да установи за какъв вид строителство е издадено строителното разрешение. Още по-лошото е, че на практика липсва пълен контрол от страна на държавата за изпълнението или промените, направени в проекта. За да се стигне до парадокса не друг, а съдът да се произнася какво се строи на Алепу и дали строежът е законен.

После реват защо българите предпочитат Гърция, а не родното Бетономорие. Заради цялото това безхаберие, облечено във власт.

Финансист: Трупането на нов дълг е неизбежно

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 148

Властта се сети за агросектора

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 148

Производството на ток намаля с над 8 на сто

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 148

Туроператорите остават в протестна готовност

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 148

Близо 80 жертви и 4000 ранени в Бейрут, Ливан е в траур

автор:Дума

visibility 186

Мощни експлозии окървавиха Бейрут

автор:Дума

visibility 247

Източните германки с по-високи пенсии

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 148

Тръмп посочи най-голямата грешка на САЩ

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 148

По следите на изчезващите поликлиники

автор:Деси Велева

visibility 422

/ брой: 148

САЩ губят превъзходството в спътниковия шпионаж

автор:Юри Михалков

visibility 372

/ брой: 148

Данъчната система увеличава бедността на българите

visibility 307

/ брой: 148

Политиката срещу мъдростта

автор:Боян Бойчев

visibility 203

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ