17 Април 2021събота14:15 ч.

Отпускат 1 млн. лв. за българско агнешко

/ брой: 69

автор:Дума

visibility 947

Фонд "Земеделие" отпуска 1 млн. лв. помощ "де минимис" за компенсиране на част от разходите за транспорт, логистика и реализация на месо от дребни преживни животни в търговската мрежа през 2021 г. С нея по време на Великденските празници и Гергьовден животновъдите ще могат да реализират голяма част от отгледаните от тях агнета и ярета на пазарни цени.

На подпомагане подлежат кланици, фигуриращи в националния електронен регистър на Българската агенция за безопасност на храните. Кланиците са задължени да закупуват от земеделските стопани агнета или ярета на цена не по-ниска от 5,50 лв./кг. живо тегло без ДДС. 

Задължително те трябва да изкупуват живи агнета и ярета от фермерите и ще извършат клането на животните. Добитото месо ще се реализира на територията на цялата страна. В България има действащи 63 кланици, които могат да извършват клане на дребни преживни животни. Срокът за кандидатстване по държавната помощ е до 31 май 2021 г., като субсидиите ще бъдат платени до 30 юни 2021 г.

Чужденците се отказват масово от почивка у нас

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 74

Само една от четири ябълки на пазара е българска

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 74

Тройно по-голям износ на вино

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 74

БАБХ е спряла вноса на 1203 тона плодове, ядки и мед

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Ваксинационните паспорти

автор:Аида Паникян

visibility 464

/ брой: 74

Датата

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ