16 Януари 2022неделя23:39 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Отстрелът

/ брой: 33

автор:Милена Николова

visibility 2208

Да се спре с "приятелския огън" на ГЕРБ по посока към Реформаторския блок, прикани Найден Зеленогорски от ДБГ и потърси мека словесна форма, за да бъде чут от 17 етаж на НДК до Банкя. И е прав човекът, вече един месец ГЕРБ се изживява като опозиция на бившия си малък коалиционен партньор и го слага на амбразурата за щяло и не щяло. 
В предизборната кампания лидерите на ГЕРБ засипаха РБ с доволно количество обвинения. От всичко, изречено до момента, се оказва, че при управление на ГЕРБ всички прегрешения са на Реформаторския блок. Затова Зеленогорски внимателно призова да се внимава, да не се прекрачва границата на приличието, защото после може именно този РБ да се окаже отново желаната патерица за управленските амбиции на Борисов.
ГЕРБ така и не направи анализ на допуснатите грешки, за това колко некомпетентни хора сложи на места, където се изискваше експертност. Тяхното управление беше сведено до проста бакалска сметка от типа "взел-дал". Сега, два месеца преди вота, се търси виновен за неуспехите. И се намериха обичайните заподозрени - тия, на които даде от "баницата" без условие, само срещу едното гласуване в парламентарната зала.
Много е лесно към днешна дата да посочиш като виновни Кунева, Ненчев или Москов. Те са много лесна плячка, но допреди месец дори ги наричаха "отличници". Именно ГЕРБ си ги подбра тогава. Не по качества, а по послушание. Защото основната цел беше да се направи правителство на ГЕРБ на каквато и да е цена, за сметка на всичко и всички в държавата. И днес, когато обувката на ГЕРБ стиска, обичайният заподозрян е същият РБ, дето се беше подложил като постелка на мастодонта, само да му угоди. Но и в политиката е като в живота, не е важно кой яде баницата, а кой му я дава. И може би е по-добре, преди да търси виновните извън, ГЕРБ да ги потърси първо в своите първи редици.

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 546

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 631

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 621

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ