28 Октомври 2020сряда09:52 ч.

Такива работи

Пак апостоли, аман!

/ брой: 82

автор:Веселин Стоянов

visibility 1925

Онзи ден Цветан Цветанов се докачил на тема Емил Димитров - Ротманса. "Нямаме нищо общо с Емил Димитров, какво прави и как го прави той, не мога да отговоря". Рекъл Цветан Цветанов, като погледнал уважително и предано в очите генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез и председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол. Те, разбира се, кимнали на английски и разговорът продължил на друга тема. На друга зер, щото иначе трябвало да питат какво прави същият този Емил Димитров - Ротманса в продължение на близо четири години в парламента като депутат от ГЕРБ.
А то ето какво: според Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Емо Ротманса бил във връзка с внесени от него законодателни промени по Закона за лова и опазването на дивеча, Закона за здравето и Закона за тютюна и тютюневите изделия. Чрез законодателните инициативи Ротманса облагодетелствал различни фирми на майка си. Ашколсун, това се казва син! Вместо да пръска пари по разни там девойки, компании, модерни моторни превозни средства или да ходи на остров Бали, човекът ги кътал в портмонето на майка си. Хората случиха на синове... Пък нашите по цял ден работят, а им плащат чак на третия месец. Нейсе! И гледай сега: вместо да го похвалят пред Антонио Лопез, нашите от ГЕРБ тутакси се разграничили.
Ми той жив апостол, бе! От тия, новите, дето сега почнаха да излизат с богоугодните си дела и са оперативно недосегаеми за прокуратурата! Или както ги нарече един бивш шеф на митниците: "Кръг, който иска да спечели от всичко по много". Като рекох за апостолите, се сетих за духовниците, дето се срещаха с президента. Той, нали е баща на отечеството, естествено ги посъветвал съвсем по бащински с кротък и благ тон (дето много му отива, ама е така, като репетираш много!) да вземат и да устроят по някой друг молебен, че хората много взели да се самоубиват напоследък. В молебените трябвало да бъде обяснено какъв грях пред Бога е самоубийството. Освен грях пред Бог, пояснил президентът, самоубийствата са и грях пред ГЕРБ, защото Светата троица са Бог, ГЕРБ и Бойко Борисов, а Цецо Цветанов е техен говорител, да ме прощавате.
С една дума, по високите етажи на живота в България е пълно с апостоли, подапостоли и други такива праведни хорица, които мажат само черен хайвер от далавери, комисионни, европарици и прочие, а по ниските етажи е пълно със самоубийци, разбира се, грешни отвсякъде, защото хората и децата им нямат какво да ядат. Дето се вика, пак сме на стълбата нагоре, която върви надолу.
Е на това ни се чудят хората по света и това не могат да разберат, но ще навикнат, трябва ни само още малко време. Преди години в градеца К. пристигнаха японски специалисти. Щяхме да усвояваме някакви модерни стругове. Виждал съм ги как чинно изчакват зелена светлина на светофара, за да пресекат тогавашния наш площад. А народът си минаваше независимо от светлините и се попържаше усилено и с постоянство. Не минаха и два месеца и видях как същите дисциплинирани японци почнаха да пресичат на червено, като подхвърляха някакви полуусмивки и с измъчени физиономии попържаха наляво и дясно на някакъв техен японски.
Без да се усетят, бяха се качили на същата стълба, дето "горе" и "долу" сменяха местата си...
Сега, след като се клеха близо четири години в народа и кълнаха Тройната коалиция, депутати и министри от ГЕРБ са на път да напълнят кауша. Странно, защото близо четири години Бойко Борисов, като един апостол, постоянно отстрелваше лошата Тройна коалиция, а подапостолът му Цецо винаги тичаше по разни ТВ студиа с нов, току-що отстрелян дивеч в устата. Като резултат се получаваше фалшиво и истерично джавкане и яростно хапане на бълхите по кожата. А днес?! Днес ще има отстрелване на "нашите". По света на това му викат "апостолски огън". Да не говорим, че мерникът изглежда прецизен! Все пак това е Бойко! Освен това той стреля по "калинките" от прозореца на кабинета си в Министерския съвет. Чисто, скромно, героично - стреля и се прибира. Да чистят другите. Той е главният Чистач. Докато не го отстреляха и него. От кабинета в онова посолство, дето е на "Козяк" 16. Ама що му трябваше да ходи?!
Сега има да зяпа като Ротманса на молебен и да се чуди дали пък същият този Цветан Цветанов не иска да му изплъзне килимчето изпод дупето. И после да се чуди защо не може устремно да лети над България, като малкия Мук над Багдад.
Което хич не е за чудене!
Такива работи... 

Българите искат "АЕЦ "Белене" и "Балкански поток"

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 205

Въвеждат лимит за поскъпването на водата

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 205

Пускат парното в София от днес

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 205

ООН: Старите коли са опасен замърсител

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 205

Ислямски акции срещу Франция

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 205

Катастрофална загуба за партията на Зеленски

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 205

Протести и насилие в цяла Италия

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 205

Кратки новини

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 205

Бюджет на обречеността

автор:Аида Паникян

visibility 257

/ брой: 205

Да стреляш по врабче с топ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 280

/ брой: 205

Изкуствена вентилация на омразата

автор:Георги Георгиев

visibility 342

/ брой: 205

Катастрофаджията зад волана

автор:Славчо Кънчев

visibility 244

/ брой: 205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ