04 Август 2021сряда02:08 ч.

Общество

Пак смешен плач

/ брой: 111

автор:Евгени Гаврилов

visibility 2477

През декември 2018 г. многобройна строителна техника зае позиции по "Цариградско шосе". Протестираха големите строителни фирми заради "целенасоченото уронване на авторитета на българските строители" и "безотговорното политическо говорене без факти", "дискредитиране на български компании и изместването им от чужди". Дотогава подобно нещо не се бе случвало. Обикновено протестиращите искат нещо от управляващите. Тогава за пръв път у нас шепа строителни компании, абонирани за големите поръчки в държавата, протестираха срещу опозицията, която настояваше единствено за прозрачност в харченето на милиардите, които потъват в бранша. Сега пак дочуваме смешния плач оттам.

Камарата на строителите в България в официално обръщение до президента Румен Радев твърди, че работата по големите инфраструктурни проекти е замразена и срещу фирмите изпълнителки отново се води негативна кампания. Вероятно тези строители възприемат като "негативна кампания" и проверката, която направи регионалният министър Виолета Комитова на магистрала "Хемус". Тя показа, че магистралата се строи, без да са направени отчуждения на земите и без разрешение за строеж. Нещо, което се знаеше отдавна, но предишната власт отричаше.

Строящата се магистрала "Хемус" бе сред любимите за посещения на Борисов, който беседваше другарски със строителите, подаряваше им саката си, докато представители на строителните фирми, на централата и местната власт одобрително кимаха, слушайки какви пари им обещава той от името на данъкоплатците. Той обеща и магистралата да бъде завършена до 2024 г., което се очертава като неговата поредна лъжа.

Сега е ясно, че до реално строителство ще се стигне след 4-5 години, а са раздадени авансово около 1.5 млрд. лв. Според експерти, 40% от парите за магистрали се връщат обратно във властта. Министър Комитова видя на място разчистен терен сред царевични ниви, върху който бяха струпани самосвали, багери, булдозери и фадроми. Техниката беше повече от работниците на мястото, приличащо повече на изложение за строителна техника. Пълно театро. Ясно защо отново ронят сълзи.

Янаки Стоилов обжалва отказа за отстраняването на Гешев

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 148

ИТН представи кандидатите за министрите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 148

Над 200 пожара избухнаха за денонощие

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 148

Спешни медици се разграничиха от протест

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 148

Ценови удар

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 148

ЕБВР придоби дял в концесионера на летище София

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 148

С над 30 на сто поскъпна токът за бизнеса

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 148

Почивката ни излиза с 10-15% по-скъпа

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 148

САЩ гонят още 24 руски дипломати

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 148

Грузинци призоваха Путин за рестарт на отношенията

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 148

Протест в Прищина пред посолството на Албания

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 148

Кратки новини

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 148

За цената на зелето

автор:Мая Йовановска

visibility 225

/ брой: 148

Цената на тока няма да се регулира от 2024 г.

автор:Евгени Гаврилов

visibility 196

/ брой: 148

Щом номерът минава

автор:Владимир Георгиев

visibility 197

/ брой: 148

Непонятно!

visibility 201

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ