13 Юни 2021неделя09:13 ч.

Парад на мира...

/ брой: 88

автор:Лозан Такев

visibility 1156

След 76 години продължаваме да спорим. Какво е краят на войната? Траен мир или ново въоръжение. Колосални размери на разходи за военни цели в името на мира!?...

Върви поредният парад на Червения площад. 12 хиляди военнослужещи. Красиви. Спретнати. Млади и талантливи. Над двеста машини за унищожение на военни и граждански цели. 76 самолета в небето над Москва и още толкова по останалите градове-герои... И всички готови за отбрана и поразяване на всякакви земни обекти, на хора и сгради... Техника, годна за унищожения със спомена за ковчезите, черните забрадки, майките вдовици, невърналите се милиони убити млади хора, юноши и   деца, отишли да защитават от безумието на световната война.

А после "Безсмъртният полк" преминава през сърцата ни, за да върне паметта за миналото, което трябва да помним и не искаме да се повтаря.

Не на нацизма, не на фашизма, не на смъртта! Тези послания идват от военните маршове, от незабравимите песни, заседнали на гърлото ни, между сълзите по лицата ни...

Какъв невероятен оксиморон: да аплодираш унищожението, усилията и космическите разходи за  унищожение на човечеството!? Защото трябва достоен отговор на засилващите се заплахи!

Нали си представяте, ако всичко онова, което сега отива като разходи за военни цели и за битката за превъзходство на въоръженията на страните по света, се вложи в името на мира, ако е за науката и Космоса за мирни цели, за борбата с вирусите и нещастието, което дебне отвсякъде, за щастието на бедните и гладните деца - ако всичко това е в името на прогреса и новите технологии за благоденствието на населението, как биха изглеждали днес светът и един истински парад на мира!

Един военен припев в името на мира. И никой няма да се възторгва и възхищава от мащабите на  военните машини, танковете, ракетите и противоракетните съоръжения, от изтребителите... Защото изтребителите са сътворени, за да изтребват.

Такъв парад на мира бих искал да видя...

В пандемията българите са спрели да спестяват

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 110

Започва работа по закон за кооперирането

автор:Дума

visibility 546

/ брой: 110

Нови рокади под шапката на МЗХГ

автор:Дума

visibility 540

/ брой: 110

Гърция модернизира граничната защита

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 110

Европарламентът гласи съд за Еврокомисията

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 110

Путин: Украйна в НАТО е червена линия за нас

автор:Дума

visibility 765

/ брой: 110

Кратки новини

автор:Дума

visibility 445

/ брой: 110

Преклонена главица...

автор:Валентин Георгиев

visibility 716

/ брой: 110

Поредната издънка

автор:Мая Йовановска

visibility 726

/ брой: 110

Босият президент или кой е Педро Кастийо

автор:Таня Глухчева

visibility 424

/ брой: 110

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ