11 Април 2021неделя16:06 ч.

Пардон

Парламентарен контрол

/ брой: 202

автор:Благовест Митков

visibility 2113

В семейството на Станчо Стоев петък е ден за семеен контрол. Като в парламента. Всеки задава въпроси и всеки е длъжен да отговаря. Ето:
- Имам въпрос към съпруга си Станчо - взема думата съпругата му Мария. - Интересува ме какъв беше този дълъг рус косъм, който вчера намерих на ризата му!
Станчо намества очилата си и започва:
- Учудвам се на огромната доза тенденциозност, която се влага при някои от питанията. Госпожата, която задава въпроса, много добре е информирана, че споменатият “дълъг рус косъм”, както се изразява тя, първо, не е толкова дълъг, второ, не е съвсем рус и трето, той е даден за изследване, което още не е приключило, но има голяма вероятност да се окаже, че в случая става дума за косъм от халището в хола.
Съпругата се опитва да протестира, но Станчо не приема протестите и задава своя въпрос:
- Моля госпожа Кирилова, по мъж Стоева, да отговори защо мусаката в сряда беше загоряла и къде са петнайсетте лева от семейния бюджет, отделени за плащане на телефона.
Запитаната изчерпателно отговаря, че парите са отишли за замразените кокоши трътки, които ще плюска през зимата питащият, а що се отнася до мусаката в сряда - тя не е била загоряла, а само добре запечена и който не харесва добре запечена мусака - или да си готви сам, или да си вдига дърмите и да заминава при оная русата, дето се скубе като тетевенска коза.
Следва въпрос от сина на Станчо - Маринчо Стоев. Пита кога ще му бъдат купени обещаните маратонки.
Г-н Стоев отново намества очилата си:
- При така зададения въпрос бих помолил автора му да си спомни кой миналия четвъртък е черпил с бира цяла банда тийнейджъри в кафенето “Блек Питър” и е проиграл там седем лева на бридж-белот.
След този съкрушителен отговор ораторът задава въпроси на дъщеря си Даниела. Първият - къде е скитала миналата нощ до сутринта и вторият - има ли тя намерение да си вземе най-после изпита по съпромат, който влачи вече трета година.
Отговорът е да, тя има намерение да си вземе изпита по съпромат, което преведено на популярен език означава съпротивление на материалите. А по първия - миналата нощ тя е правила точно това: изучавала е съпротивлението на материалите с колегата си от института Жоро.
Край - денят за семеен контрол в дома на Станчо Стоев приключва. Денят за парламентарен контрол в парламента също вече е приключил. Демократично зададени въпроси, демократично поднесени отговори. От понеделник всичко си продължава по старому.

COVID-19: 1 352 са новите случаи

автор:Дума

visibility 3

ЦИК обяви избраните депутати в новия парламент

автор:Дума

visibility 606

Полицията и РЗИ в Благоевград спряха тайно парти

автор:Дума

visibility 172

Жена почина след побой в София

автор:Дума

visibility 234

Едва 4% от средните фирми са получили помощи за КОВИД-19

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 69

Застрахователите - с 32% по-голяма печалба

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 69

Отпускат 1 млн. лв. за българско агнешко

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 69

Българин влезе в класацията на "Форбс"

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 69

Нищо ново под слънцето

автор:Велиана Христова

visibility 834

/ брой: 69

Днешният ни дълг

visibility 796

/ брой: 69

Датата

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 69

Триклета да си ти, Европо, кръвнице македонска!

автор:Христо Георгиев

visibility 1063

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ