02 Юни 2020вторник17:51 ч.

Парламентът пак остана без работа

/ брой: 181

автор:Ростислава Иванова

visibility 303

Парламентът отново остана без законопроекти за обсъждане и приемане. Само за два часа вчера още във втория работен ден за седмицата депутатите вече бяха изчерпали дневния си ред и пленарното заседание беше прекратено. От 9 ч. до 10,40 ч. народните представители набързо приеха четири годишни доклада на службите за 2018 г. Заради класифицираната информация в тях, отчетите бяха представени при закрити врата - без звук и достъп на журналисти. Така не стана ясно за обществото какво са свършили спецслужбите за изминалата година. Става въпрос за годишните доклади на ДАНС, на Държавната агенция "Разузнаване", на служба "Военна информация" и на Държавната комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в България през 2018 г.
За петнайсетина минути преди 11 ч. народните избраници приеха на първо четене Закона за стоковите борси и тържищата. Дебат по проекта на МС нямаше, защото повечето от управляващите депутати отсъстваха от залата. Критики към законопроекта отправи само ПГ "БСП за България".
Зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин обяви накрая, че в днешния петъчен парламентарен контрол ще участва премиерът Бойко Борисов. Той ще отговаря след 11 ч. на актуален въпрос на социалиста Антон Кутев дали шпионският скандал ще хвърли сянка върху отношенията ни с Русия.

САЩ са на крачка от гражданска война

автор:Дума

visibility 149

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 730

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 350

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ