18 Октомври 2019петък10:33 ч.

Парламентът пак остана без работа

/ брой: 181

автор:Ростислава Иванова

visibility 118

Парламентът отново остана без законопроекти за обсъждане и приемане. Само за два часа вчера още във втория работен ден за седмицата депутатите вече бяха изчерпали дневния си ред и пленарното заседание беше прекратено. От 9 ч. до 10,40 ч. народните представители набързо приеха четири годишни доклада на службите за 2018 г. Заради класифицираната информация в тях, отчетите бяха представени при закрити врата - без звук и достъп на журналисти. Така не стана ясно за обществото какво са свършили спецслужбите за изминалата година. Става въпрос за годишните доклади на ДАНС, на Държавната агенция "Разузнаване", на служба "Военна информация" и на Държавната комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в България през 2018 г.
За петнайсетина минути преди 11 ч. народните избраници приеха на първо четене Закона за стоковите борси и тържищата. Дебат по проекта на МС нямаше, защото повечето от управляващите депутати отсъстваха от залата. Критики към законопроекта отправи само ПГ "БСП за България".
Зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин обяви накрая, че в днешния петъчен парламентарен контрол ще участва премиерът Бойко Борисов. Той ще отговаря след 11 ч. на актуален въпрос на социалиста Антон Кутев дали шпионският скандал ще хвърли сянка върху отношенията ни с Русия.

ЕК иска да върнем 11 милиона лева за обхода на Габрово

автор:Дума

visibility 0

Масови жалби от лошо качество на водата

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 200

Може да загубим пари за магистрала "Струма"

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 200

Лидерите на ЕС одобриха сделката за Брекзит

автор:Дума

visibility 151

Турция се съгласи на петдневно примирие в Сирия

автор:Дума

visibility 142

ЕС и Великобритания имат сделка за Брекзит

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 200

Румънската опозиция получи мандат

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 200

Датата

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ