26 Февруари 2021петък15:55 ч.

Пътниците бягали от БДЖ заради бавните влакове

/ брой: 220

автор:Веселка Спиридонова

visibility 1131

С 12,7 на сто са по-малко пътниците, ползвали услугите на БДЖ през първите 3 месеца на 2012 г. Това са 900 000 души, каза депутатът от Коалиция за България Румен Такоров вчера. Той отправи питане кам министъра на транспорта Ивайло Московски за състоянието на БДЖ.
Този процес се наблюдава през почти всички години на прехода, отговори Московски. Състоянието на железопътната инфраструктура не позволява развиване на високи скорости, което увеличава времето за пътуване, а това според Московски е една от причините за намаляването на пътниците, ползващи жп превоз.
Той увери, че 400 км жп трасета се ремонтират и близо 20 гари щели да бъдат обновени. Осигурена е възможност "Пътнически превози" да са бенефициент по ОП "Транспорт", каза Московски с уверението, че по Оперативната програма ще разполагат с 600 млн. лв. за закупуване на нов пътнически състав.
На въпроса на Димчо Михалевски и Петър Мутафчиев относно предстояща приватизация на "БДЖ - Товарни превози", министърът възкликна: "Не съм съгласен, че се опитваме да продадем "Товарни превози" на безценица. Продажбата е крайно необходима и животоспасяваща за БДЖ".
Мутафчиев заяви, че с приватизацията ще се ликвидират Българските държавни железници. Той цитира доклад на Световната банка от 3 март 2009 г., който констатира, че цялостното състояние на БДЖ се е подобрило. Накарайте ръководството на БДЖ да си свърши работа, сменете некадърното ръководство на това предприятие, призова от парламентарната трибуна Петър Мутафчиев.
 

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 73

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 40

В ЕС се договориха за ваксинационни сертификати

автор:Дума

visibility 238

Евролидерите разделени за ваксинационните паспорти

автор:Дума

visibility 252

Генералитетът на Армения поиска оставката на премиера

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 40

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 264

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 243

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 315

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 267

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ