14 Юли 2020вторник22:19 ч.

Пленумът

/ брой: 147

автор:Георги Пирински

visibility 1193

Пленарният състав на 8-ия Европейски парламент ще се събере на първото си учредително заседание на 1 юли, вторник, в Страсбург. Групата на социалистите отива на него мобилизирана около политическата си позиция, вече озаглавена "Призив за промяна", и с решимостта си за председател да бъде избран Мартин Шулц - именно като убеден защитник на волята на избирателите за Европейски съюз, който служи на техните, а не на нечии други интереси.
Ден по-рано, на 30-и т.м., е насрочен  пленум на Националния съвет на БСП, който следва да бъде подчинен еднозначно на съзнанието, че "БСП има нужда от промяна, от нова енергия" (думи на председателя на НПС от 24-ти т.м.). При това не като самоцел, а защото, ни повече, ни по-малко, самата политическа система има нужда от "рестарт, от сериозно обновяване", сила за каквото трябва да дойде от БСП.
Това означава едно - скъсване със снишаването, със замитането и "мариноването" на станалите злокачествени проблеми на политическото и организационно функциониране на партията. Което изисква от Сергей Станишев да предложи конкретни решения, доказващи волята за именно такава промяна не на думи, а на дело:
- Рязко съкратен състав на Изпълнителното бюро, способно да представи обновено политическо послание на партията за бъдещето на България, което да предложим на избирателите;
- Нов състав на Националния предизборен щаб с еднозначно разписани отговорности на всеки член, годен да дава еднозначни указания за хода на кампанията, в т.ч. и на медийната. Новите отговорности на С. Станишев вече налагат той да предложи друг ръководител на щаба, който още на другия ден след пленума да го задейства с необходимата качествена промяна и нова енергия!

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 565

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 350

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2245

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ