01 Април 2020сряда18:04 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Пленумът

/ брой: 147

автор:Георги Пирински

visibility 1074

Пленарният състав на 8-ия Европейски парламент ще се събере на първото си учредително заседание на 1 юли, вторник, в Страсбург. Групата на социалистите отива на него мобилизирана около политическата си позиция, вече озаглавена "Призив за промяна", и с решимостта си за председател да бъде избран Мартин Шулц - именно като убеден защитник на волята на избирателите за Европейски съюз, който служи на техните, а не на нечии други интереси.
Ден по-рано, на 30-и т.м., е насрочен  пленум на Националния съвет на БСП, който следва да бъде подчинен еднозначно на съзнанието, че "БСП има нужда от промяна, от нова енергия" (думи на председателя на НПС от 24-ти т.м.). При това не като самоцел, а защото, ни повече, ни по-малко, самата политическа система има нужда от "рестарт, от сериозно обновяване", сила за каквото трябва да дойде от БСП.
Това означава едно - скъсване със снишаването, със замитането и "мариноването" на станалите злокачествени проблеми на политическото и организационно функциониране на партията. Което изисква от Сергей Станишев да предложи конкретни решения, доказващи волята за именно такава промяна не на думи, а на дело:
- Рязко съкратен състав на Изпълнителното бюро, способно да представи обновено политическо послание на партията за бъдещето на България, което да предложим на избирателите;
- Нов състав на Националния предизборен щаб с еднозначно разписани отговорности на всеки член, годен да дава еднозначни указания за хода на кампанията, в т.ч. и на медийната. Новите отговорности на С. Станишев вече налагат той да предложи друг ръководител на щаба, който още на другия ден след пленума да го задейства с необходимата качествена промяна и нова енергия!

КЕВР утвърди цената на газа: по-ниска с 42%

автор:Дума

visibility 6

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 535

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1288

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 213

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ