10 Май 2024петък04:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Плодовете и зеленчуците са най-честата причина за хранително отравяне

/ брой: 166

автор:Дума

visibility 34

Американски учени от центъра за контрол на заболяванията предупредиха, че всекидневната консумация на плодове и зеленчуци може да доведе до хранително отравяне. 46% от случаите на отравяне са причинени от плодове и зеленчуци. Зеленчуците като маруля и спанак са най-големите вредители в това отношение. Изследването показва още, че месото е отговорно за 22 на сто от случаите на хранително отравяне, съобщава БГНЕС. Статистиката сочи, че всяка година един на всеки шестима американци попада в болница заради недобре приета от организма му храна. По-голямата част от проблемите са причинени от предварително нарязани зеленчуци, които се продават вакуумирани. Причината за вредата на зеленчуците и плодовете се крие в склонността да се ядат сурови, за разлика от месото, което преминава термична обработка. Готвенето е много важно, защото в процеса на приготвяне на храна се намалява шансът за отравяне.

Бивша манекенка пое шефското място на фонд "Земеделие"

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 85

Розоберът подрани заради топлото време

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 85

"Райънеър" започва да лети до пет нови дестинации

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 85

Сърбия и Китай засилват сътрудничеството си

автор:Дума

visibility 523

/ брой: 85

6 страни от ЕС зачели иногурацията на Путин

автор:Дума

visibility 609

/ брой: 85

"Алтернативата" е опасна за демокрацията

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 85

Накратко

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 85

Фашизъм в действие

автор:Александър Симов

visibility 599

/ брой: 85

Жестоката реалност

visibility 542

/ брой: 85

Пари връщате ли?

автор:Таня Глухчева

visibility 488

/ брой: 85

Късата памет на историята

автор:Боян Бойчев

visibility 562

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ