01 Март 2024петък05:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Плувците с рекорд в Доха, но без виза за Париж

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 417

Мъжката щафета на България постави нов национален рекорд на 4 по 100 м свободен стил, но малко не й достигна да спечели квота за Олимпийските игри в Париж.
В първия ден на Световното първенство в Доха българският квартет в състав Йосиф Миладинов, Калоян Братанов, Петър Мицин и Йордан Янчев даде време 3:20.53 мин. и подобри с 0,33 сек. досегашното върхово постижение от 3:20,86, поставено в Рим преди 3 години. Резултатът обаче отреди 16-о място на щафетата ни и само 12 стотни разделиха тима ни от състава на Мексико, който зае 15-о място и се класира на Олимпийските игри.
И тримата българи, плували в индивидуалните стартове на шампионата в Катар, отпаднаха в сериите. Йосиф Миладинов финишира 21-ви на 50 м бътерфлай с 23,63 сек. Той не успя да подобри националния си рекорд в дисциплината, която не е олимпийска, но направи добра загрявка за 100 м бътерфлай, където има добри шансове за полуфинал.
Тонислав Събев зае 31-во място на 100 м бруст с време 1:01,95 мин., като остана на близо секунда от най-доброто си постижение в дисциплината. Българинът плува в последна серия заедно със световния рекордьор Адам Пийти (Вбр), който се завърна в басейна на голям форум след години лечение на контузии и проблеми с психичното здраве. Той даде трето време в сериите с 59,34 сек., на 15 стотни след първия Ник Финк, който има 5 световни титли в бруста.
Петър Мицин остана 23-ти на 400 м свободен стил. Световният рекордьор за юноши в дисциплината с 3:44,31 мин. финишира девети в пета серия с време 3:49,43 мин. и остана далеч от финалистите. Най-бърз в сериите бе Елия Уелингтън (Авл) с 3:44,37 мин., а финалът бе снощи.

Да бъде преразгледан договорът за летище "Бургас"

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 41

Ще отдават плажовете само с явни търгове

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 41

Претоварени зърновози разрушават пътища

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 41

"БДЖ-Товарни превози" отчита над 8,7 млн. лв. загуба

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 41

Не е изключена заплахата от война

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 41

В Скопие приеха 20-годишен план

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 41

Корупционен скандал разтърси Испания

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 41

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 41

Катастрофата Тагарев

автор:Александър Симов

visibility 326

/ брой: 41

Какви промени се задават за трудовия пазар в България

visibility 372

/ брой: 41

По-добрият начин за бизнеса да се справя със съкращенията

visibility 312

/ брой: 41

Кой НЕ иска да е училищен директор?

автор:Деси Велева

visibility 287

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ