20 Януари 2021сряда03:40 ч.

По ирония на съдбата

/ брой: 97

автор:Лозан Такев

visibility 1104

На предишните парламентарни избори се явиха 18 партии от регистрираните 20... Влязоха шест. В 40-ото Обикновено народно събрание от регистрираните 22 партии влязоха рекордно седем партии в парламента... През 2001 година са регистрирани 65, но реално са останали 36. И места спечелиха само 4 формации - НДСВ, ОДС, Коалиция на България и ДПС.
Сега се регистрираха над 70 партии. До жребия достигнаха 38 партии и 7 коалиции - общо 45 формации. И при неособено активно гласуване вотът ще задоволи най-много четири-пет формации... 45 и пет от тях. По ирония на съдбата с едно намигване ще прокоментирам като лозанки някои обяснения.
 Първият номер се падна на "Нова алтернатива". И това ако не е ирония на съдбата и жребия?! Ами номер 45? Под номер 45 ще се яви Съюзът на комунистите. 45 и комунистите у нас имат странно изживявяне... Но понеже вече 23 години стигат, вече не пеем "45 години стигат"...
 А как са се подредили под номер 4 и номер 5, а? Под номер четири е "Национален фронт за спасение на България". Следва го Коалиция за България, които искат да върнат България на хората... Не е ли също зов за спасение на България? Добре, ще върнем България на хората, което означава и да върнем хората си в България, които непрекъснато изтичат на север, на запад и на юг...
17 мига от пролетта през май ще бъдат и 17 мига за реда, законността и справедливостта на Яне Янев. Сега да го видим!
А партията на гражданите и на гражданката Миглена Кунева под номер 33 не извиква ли и филма "Една жена на 33" на Христо Христов? Ами Средната европейска класа? Под номер 22. Също като параграф 22...
Каква ирония на съдбата... ПП ГЕРБ спечели номер 15. Ще бъде немилостиво, ако им припишем и подобна класация след всичко, което ни причиниха - на младите, на пенсионерите, на замразените минимално заплатени, на подслушваните, на протестиращите, на самозапалилите се и изгорели и т.н.
И все пак като че ли петицата най-много ми допада и приляга... Дано само не предопредели една бъдеща петорна коалиция в управлението на страната след 12 май!
Няма да е лесно. Но по-трудно и непростимо ще е, ако се сбъднат пожеланията на Божидар Димитров и на Йордан Соколов да оставим България на номер 15 и в следващите три-четири години. Да доопустошат всичко останало от земята земен рай.

  
 

Само 500 аптеки работят с електронни рецепти

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 13

БСП създава обединение срещу ГЕРБ за честен вот

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 13

БНБ очаква по-високи лихви по кредитите

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 13

КЕВР разреши на "Еврохолд" да купи "ЧЕЗ Разпределение"

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 13

Ръст в производството на сирене с палмово масло

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 13

Европейците убедени: Китай изпреварва Америка

автор:Дума

visibility 163

/ брой: 13

Харадинай иска референдум за обединение с Албания

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 13

ЕК: 70% европейци ваксинирани до лятото

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 13

Кратки новини

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 13

НИМ открива годишната си изложба

автор:Велиана Христова

visibility 116

/ брой: 13

2021-ва - година на втория шанс?

visibility 148

/ брой: 13

Ще има ли София планетариум?

автор:Деси Велева

visibility 124

/ брой: 13

Безработица по стар сценарий

автор:Ева Костова

visibility 132

/ брой: 13

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ