06 Декември 2019петък02:29 ч.

Почитат с изложба и книга български поет от Бесарабия

/ брой: 223

автор:Дума

visibility 82

С изложба и книга ще бъде почетен българският поет от Бесарабия Михаил Бъчваров-Бондар. На рождения му ден - 21 ноември, Дружеството за връзки с бесарабските и таврийските българи "Родолюбец", Таня Танасова, Нико Стоянов и др. събират приятели този четвъртък, от 18,30 ч., в Мраморното фоайе на Столичната библиотека, за да представят "Сънят на скитника" (избрано). Съставител на сборника е Йорданка Цонева. Спомоществователи на книгата са Руслан Мъйнов и община Силистра.

Михаил Б.-Бондар е автор на седем книги, издадени между 1986 и 2013 г. Поетът е роден в с. Чийший, Болградски район, Украйна. До смъртта си през 2017 г. е живял в Силистра.

"За бесарабските българи се пише много и в различна светлина. Но малко знаят колко е сложен процесът на интегриране на един реемигрант, направил опит да се завърне в прародината си", пише в предговора на сборника Мишо Бъчваров.

Представянето на книгата ще бъде придружено с изложба от цветни портрети - общо над 20, дело на М. Бондар. Със завидно майсторство и любов той е оставил за поколенията своя художнически поглед на част от родата, на личности като кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, проф. Анчо Калоянов, актьорите Петър Петров-Мустака и Руслан Мъйнов. Нарисувани са руските класици Блок, Есенин, Пушкин, Пастернак, Тютчев, Бунин, Евтушенко и др.

От трети опит : Партийната субсидия става 8 лева

автор:Дума

visibility 285

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 235

Национална стачка блокира Франция

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 235

Алпите били база за руския шпионаж в Европа

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 235

Кратки новини

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 76

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 59

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ