25 Юни 2021петък09:46 ч.

Полезни евроидиоти

/ брой: 93

автор:Юри Михалков

visibility 740

Eдно от значенията на понятието полезни идиоти е за хора, които си вярват, че една зловредна кауза била добра. В такова положение изпадна комисията по външни отношения на Европарламента, публикувала проектодоклад за основните принципи в отношенията на ЕС с Русия. Като знаем в какво русофобско умопомрачение е изпаднало мнозинството на тази евроинституция, няма съмнение, че тя ще одобри доклада.

Комисията препоръчва да бъде спряно строителството на газопровода "Северен поток 2". Понеже се имат за праведни защитници на пазарните отношения, полезните евроидиоти се отказват от по-евтин газ, само защото е руски, и са готови да плащат за доста по-скъп газ, само защото е американски. Понеже се имат за големи демократи, не са и питали данъкоплатците, които са ги избрали, дали искат да се бръкнат по-дълбоко за отвъдокеанския газ. Понеже много държали на евроединството, сеят раздор с Германия, Австрия, Унгария и редица европейски компании, които държат на "Северен поток 2" и са вложили немалко пари в него. Понеже не се имат за прахосници като руските олигарси, принуждават Германия или въпросните компании да прахосат милиардни неустойки на Русия, ако наистина спрат проекта. И накрая, понеже са евродепутати, нищо чудно гърдите им да се издуят от гордост, че са превърнали една евроинституция в американска кукла на конци.

Комисията предлага още масиран натиск на ЕС, НАТО и различни партньори срещу Русия, за да върне тя на Украйна "окупираните територии". Полезните евроидиоти уж минават за демократи, ама препоръчват на Крим да се откаже от свободното си волеизлияние за присъединяване към Русия и да се върне в леговището на националистическия звяр в Киев, който отдавна се точи да го разкъса.

Докладът предлага да се приложи спрямо Русия стратегията за "Източно партньорство", пробутана вече на част от съседите й. Ако видим дереджето им (на Беларус, Молдова, Грузия, Армения), комисията препоръчва на Русия пагубно източено партньорство. Да бъде източена стабилността й чрез соросоидни цветни революции, икономиката й - чрез бизнес агресия на транснационалните компании, самостоятелната й външна политика - чрез зависимост от Запада.

В диалога с Москва комисията претендира да се говори само за демократични трансформации, спазване на правата на човека или честни избори. Историческият опит показва, че тези праведни иначе ценности в ръцете на Запада се превръщат в злокачествени оръжия за срутване на държави, обществени сривове, войни и конфликти заради геополитически цели. Дават ли си сметка полезните евроидиоти, че така злепоставят демокрацията, изопачавайки я като разрушителна сила.

Задава се рязко поскъпване на парното

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 120

Комитова откри още нарушения на магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 120

Премахват обществените телефони

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 120

Меркел предложи среща ЕС-Русия

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 120

Размирици с нелегални мигранти в Литва

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 120

Церемония в Мемориала на убитите евреи в Берлин

автор:Дума

visibility 626

/ брой: 120

Главата на Ламята

автор:Ина Михайлова

visibility 676

/ брой: 120

София отива на изборите с призив за промяна

автор:Деси Велева

visibility 273

/ брой: 120

Новата Стара Европа

автор:Юри Михалков

visibility 217

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ