29 Октомври 2020четвъртък19:44 ч.

Позор за такава държава!

/ брой: 40

автор:Богдан Иванов

visibility 1799

"Левски е огън, а огънят трябва да гори. Този символ на човечността е оставен на България да го пази. Българите всъщност пазят едно световно съкровище."
 Акад. Антон Дончев


Държавата, в лицето на Министерството на отбраната, нямало откъде да намери 82 000 лева, за да сложи постоянен гвардейски пост пред паметника на най-великия българин - Апостола на свободата Васил Левски...
Позор за такава държава!
В същото време държавата вече 25 години намира не 82 000 лева, а милиарди(!) и с много нежност, обич, макар и тихо, пълни гушите и чувалите на знайни и незнайни бандюги, мошеници, далавераджии, мафиоти, които обраха и изнесоха България по времето на Великия демократичен преход!
Държавата намира други милиарди, за да хрантути гигантска чиновническа администрация, която тя уж непрестанно съкращава, а администрацията, представете си, отново набъбва двойно и тройно!
Държавата намира луди пари да се обзавежда с хиляди служебни коли - една от друга по-скъпи - като плаща и шофьорски заплати, застраховки, данъци, гориво, сервиз, гараж. Сметнете - само една от тях струва за една година много повече от 82 000 лева!
Държавата намира пари да издържа най-голямата полиция в Европа, обаче независимо от това градове, села и паланки са пропищели от безчинствата на престъпници, които грабят, убиват, изнасилват!
Държавата за друго може и да не намери, но за заплатите, за безотчетните, за привилегиите, за луксозните автомобили, с които слугите на народа отиват сред народа, винаги намира.
Държавата намира милиони за командировки до другия край на света, за самолети и вертолети, които хвърчат като таксита деня и нощя, за курорти, тайно раздадени 13-а и 14-а заплати и всякакви премии, за консултанти, пишман специалисти и синекурници, но все наши хранени хора...
И т.н., и т.н.
Независимо от всичко обаче, големци и властници ще се докарат за 19 февруари тържествено с лачени чепици и костюми "Армани", ще излязат от кабинетите, където всеки от тях е окачил на стената портрет на Апостола, ще седнат в мерцедесите с черни стъкла и така ще пренесат подути от тежки държавни софри телеса ча-а-ак до паметника на Апостола. За да ударят и те по едно темане там, че няма как, нали?!
Позор за такава държава! 
 

Икономиката няма да издържи второ затваряне

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 206

Програмите за коронакризата са с ниска ефективност

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 206

Европарите ще са с 4,6 млрд. лв. по-малко

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 206

Външният дълг стигна 63,5% от БВП

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 206

Меркел: Зимата ще бъде тежка

автор:Дума

visibility 54

Полският президент отстъпва за абортите

автор:Дума

visibility 136

Мадрид се затваря за празниците

автор:Дума

visibility 119

Франция повиши нивото на готовност срещу тероризъм

автор:Дума

visibility 116

Датата

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ