17 Февруари 2020понеделник06:37 ч.

Правата на бандита и човека

/ брой: 237

автор:Чавдар Шинов

visibility 1558

Ще ви го кажа направо - Европа страхотно държи на правата на човека и бандита. За нея това е дотолкова свята работа, че а разбере, че една държава не се грижи като родна майка за всеки свой бандюга, веднага й спира фондовете! И, да го знаете, ако някой попречи на влизането на България в Шенген, това е бай Цеко Криводолски от "Младост-2"!
Да вземе тоя Цеко и да произведе, ей така, за лична консумация, трийсет и осем буркана компот от кайсии. Сварява той тия буркани и ги складира в мазето си с цел с жена му Минка да услаждат мрачния си пенсионерски делник.
Добре, ама в края на миналия декември се случва следното: Влизат една нощ в мазето на бай Цеко подрастващите Патрик Марков и Вихър Цанов от съседния блок и ей така, от юношеска любов към техниката, взимат електрически циркуляр и пробивна бормашина "АЕG". Взимат си още и три буркана от компота. Знаете доколко децата обичат сладките неща. А те подрастващи! Едва по на деветнайсе години. Отнасят значи двамата в близката денонощна заложна къща "Абсолют" дигнатата машинария, оставят я на съхранение, то се знае - срещу съответната сума, а след това купуват водка, цигарки и прахчета за омагьосване и заедно с приятели му сядат в близък апартамент. Кръжочна дейност! Младежко веселие в дни на чума. В смисъл протести. Пийва групата, пушва, а накрая какво? Накрая похапва и компотец. И тук се случва нещо ужасно - страхотно стомашно разстройство! И досега никой не може да обясни защо при бай Цеко и жена му нищо, а сред подрастващите - чудовищно насиране.    
България е разтърсена!
Първа алармира прогресивната ни общественост председателката на Българския хелзинкски комитет за любов към бандитите, г-ца Корнелия Бозукова-Шмит. В емоционално телевизионно интервю тя описва случилото се, като дори илюстрира нещастието им със снимков материал - младежите, изтерзани и омотани в тоалетна хартия, в клозет на "Пирогов". Веднага всички телевизии, радиа и вестници подемат темата. Завихрят се "Кръгли маси", "Обществени барометри", "Вечерни земетръси", "Актуални терзания" и "Седмични протуберанси"... Покъртени психолози описват доколко ранима е тийнейджърската душа... Именити педагози обвиняват обществото в пълна безчувственост към терзанията на младите... Разплакани майки описват как измъчват чедата им посредством задачи за басейни, които се пълнят от три тръби, а изпразват от четвърта... Статистици предупреждават за младежки пик на стомашните разстройства, породени от некачествена дрога и бомбирали консерви... Демокрация!
Разбира се, властите спешно взимат мерки. Бай Цеко е обруган отвякъде. Снимките му се появяват по телевизии и вестници. Наричат го "Чудовището от блок 217"... Говори се, че след месец ще бъде откаран да дава обяснения пред Съвета на Европа. Дипломатически източници съобщават, че Меркел била направо съкрушена от случващото се в България, Берлускони щял да си пребоядиса отново косата, а президентът Оланд бил дотолкова разтърсен, че проговорил на испански и успял да каже само едно "Но пасаран!" В смисъл "Ще видите Шенген през крив макарон"...
Държи Европа за правата на човека и това си е! 

БСП иска общината да чисти София

автор:Деси Велева

visibility 106

/ брой: 32

Два дни на протести в Благоевград

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 32

Започнаха районните конференции на БСП в София

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 32

Борисов отрича да знае за подслушването на президента

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 32

МВФ: Плоският данък увеличава неравенството в България

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 32

Инфлацията надхвърли 4% за пръв път от 7 г.

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 32

Забавяне на икономическия растеж до 3,5% в края на 2019 г.

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 32

Северна Македония разпусна парламента си

автор:Дума

visibility 46

Настъпление в Алепо под турско прикритие

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 32

Франция и Полша сблъскаха визиите си за Русия

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 32

Додик вещае разпад на БиХ до 10 години

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 32

Очакват ви 300 находки от дълбините на времето

автор:Велиана Христова

visibility 117

/ брой: 32

Другото мнение

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 32

Талантът на Дякона

автор:Лъчезар Еленков

visibility 106

/ брой: 32

Васил Левски - призваният

автор:Петра Ташева

visibility 96

/ брой: 32

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ