14 Май 2024вторник00:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Предлагат вносно агнешко с етикет българско

/ брой: 63

автор:Дума

visibility 1669

Тази пролет очакваме цените на агнешкото месо да са същите като през миналата година, коментира пред БНР председателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация в България Симеон Караколев. Той допълни, че цената на едро за агнета в кланиците е между 7 и 9 лева без ДДС на кг. На дребно във фермите месото може да се намери за около 12-14 лева за кг живо тегло, а за трупно - 27-28 лева за кг. "Не би следвало да е по-скъпо в магазините", посочи Караколев.
Както вече стана известно по магазините на дребно агнешкото се предлага по около 32 лв. за килограм.
Агнешко месо, внос от Северна Македония, ще има тази година. Като проблем Колев посочи, че в магазинната мрежа то се предлага като българско и по този начин се иска по-висока цена, въпреки че агнешкото там е с 20% по-евтино.
По традиция българското месо запазва цени по-високи от вносното, а най-изгодно продължава да излиза купуването на живи агнета, уверяват животновъди. "Всички разходи се увеличават - вода, ток, ветеринарно-медицинските обслужвания. Трябва да се увеличат субсидиите", заяви Ахмед Джуджев - фермер в русенското село Тръстеник. "Без внос не можем да изхраним вътрешния пазар, вече не изнасяме нищо навън", допълни Красимир Кирилов - фермер във великотърновското село Шереметя.
"През тази година за първи път продадох всички агнета още бебета, още сукалчета, защото имаше много голямо търсене и тази година няма да имам агнета за празниците", разказа Галина Мирчева, собственик на овцеферма в село Петърница, Плевенско, цитирана от agri.bg. Някои хора са взимали животните, за да ги отглеждат с цел последваща търговия, други - за личното стопанство, добави тя.

500 000 агнета продадени за празниците

автор:Дума

visibility 425

/ брой: 87

800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина

автор:Дума

visibility 449

/ брой: 87

Правят електронна партида за всеки имот

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 87

Уникредит подменя картите на 1 милион клиенти в България

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 87

Москва започна офанзива в Харковска област

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 87

Силяновска се закле като президент на "Македония"

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 87

Захарова изгледала "погребението" на Европа

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 87

Русия откри запаси от нефт и газ в Антарктида

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 87

Тихи фанфари

автор:Аида Паникян

visibility 457

/ брой: 87

Тъжна равносметка

автор:Велизар Енчев

visibility 463

/ брой: 87

Големият скок на Китай

visibility 507

/ брой: 87

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ