04 Декември 2020петък01:35 ч.

Акцент

Прекрасните пейзажи на Цвета...

Къде бяха днешните властници, къде стигнаха

/ брой: 206

автор:Лозан Такев

visibility 719

След като дари на театъра в Кърджали шест вехти килими, след като ни поръча да "одим пеш", а не с "метрото на премиера", Цвета неудържимо продължи благотворителната си дейност - подари на старчески домове стари брошури и стари  календари, които, както каза, вместо да ги хвърлят или да ги нарежат, щели да радват обитателите на домовете за възрастни хора с прекрасните си пейзажи...

И ми попаднаха такива стари календари с прекрасни пейзажи, от които приятел вече беше събрал над хиляда и двеста и много искаше да прави ретроспективна изложба с тях. Те наистина имат прекрасни пейзажи и уникални спомени за миналото зад нас. Не се беше сетил да ги подари на старческите домове...

В тези календари съзрях и миналото на столицата ни, когато днешната кметица, родена в Самоков, беше още учителка по руски език в софийско училище, а кметът преди нея Бойко Методиев Борисов, днешният несменяем премиер,  беше секретар на комсомолската организация в училището в Банкя, член на БКП, а по-късно - според други календари, школник в Симеоново, където завърши "Противопожарна охрана". Така де - основание после да си хвърли партийния билет публично. 

Пак покрай прекрасните пейзажи на старите календари видях и родения в Гоце Делчев Росен Плевнелиев, който във ВМЕИ става член на БКП и член на партийното ръководство в института.

По същото време народният представител от ГЕРБ Георги Марков е юрисконсулт в Ленински РНС в столицата и сътрудник на Държавна сигурност под името "агент Николай ". Юрисконсулт в Плевенския Окръжен народен съвет е и неосъществената "майка на нацията" Цецка Цачева, бивш председател на Народното събрание. Като беше кандидат за президент от ГЕРБ, тя рече, че не се срамува от членството си в БКП, където е приета още като студентка...

Цвета Караянчева от Болярово, сегашният председател на парламента, от която "тръгнаха" календарите, е още проектант в институт в Кърджали, преди да оглави местната организация на ГЕРБ и три мандата да е във ведомостта на българския парламент.

Пак в съответствие с прекрасните пейзажи от старите календари мернах и физкултурника Цецо Цветанов, който е лекоатлет в ЦСКА, по-късно работи в Държавна сигурност като шофьор в Изчислителния център. 

Царят още не си е върнал горите и имотите, взети от нас, и живее в Испания... Иван Костов, бивш премиер на България, според старите календари на Цвета с лакти и нокти се бори да стане член на БКП по времето на същите календари с прекрасните пейзажи. По-късно ще пише хвалебствия за социализма в левия вестник. Та, когато той громеше "комунистите", същият вестник специално за него въведе рубриката "О, спомняте ли си, госпожо?"

Валери Симеонов е щатен комсомолски секретар в Девня. По интелект и биография в този порядък някак трудно се вписва другият заместник-председател на парламента Веселин Марешки. Той има особен нюх. И подписва документи, без да ги е чел... А сега направо обещава безплатни лекарства на пенсионерите. Бойко им вдига пенсииите  предизборно и настава истински рай за възрастните у нас. Питам, като купуването на гласове е престъпление, купуването на пенсионери с 50 лв. не е ли също престъпление? Как да не гласуваш?! И най-вече за Цвета, повече известна като ПКП. Само абревиатурата БКП е по-често употребявана в последно време от съчетанието Проста Кърджалийска П... Защото същите тия люде сега умират да хулят ръката, от която преди са чакали папото. Индулгенция, един вид - да не ги помнят хората какво са били преди. 

Но иначе пейзажите са прекрасни. Защо да ги унищожаваме и хвърляме за вторични суровини. Нека им се радват старите хора! И да си спомнят  близкото минало с тях. Пък и да го разказват на другите, да не се забравя такава красота! 

ГЕРБ гласуваха срещу безплатни ваксини

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 232

Радев не мисли да отлага парламентарния вот

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 232

Властта компенсира бизнеса с едва до 20% от оборота

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 232

С 40 строители на щат "Автомагистрали" прави "Хемус"

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 232

Отхвърлиха президентското вето за промените в Закона за ДДС

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 232

Българинът ще похарчи по Коледа 25% от доходите си

автор:Дума

visibility 188

Ваксината на Moderna дава имунитет поне за три месеца

автор:Дума

visibility 22

Еврокомисар ни подкрепи в спора със СР Македония

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 232

Италия забранява литургиите по Рождество

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 232

НАТО подсилва черноморския си фланг

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 232

Христо Цеков: Животът е съдбовна загадка

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 122

/ брой: 232

Човекът Кръстопът

visibility 114

/ брой: 232

Датата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 232

Заслужава ли паметник в София президентът Уилсън?

автор:Христо Георгиев

visibility 697

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ