24 Юли 2021събота04:17 ч.

Престъпления без наказания

/ брой: 176

автор:Лозан Такев

visibility 1599

Преди 29 години поставихме заедно възторжено и с надежди началото на очакваните промени. Преди 18 от тях промените се увенчаха с най-великия закон на прехода и демокрацията у нас. Периодът 1944-1989 г. (между 9 септември и 10 ноември) беше обявен за престъпен. А в приетия закон на 26 април 2000 г. е записано, че БКП (БРП-комунисти) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България и в нарушение на Търновската конституция. И БКП е отговорна за управлението на държавата за времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довела страната ни до национална катастрофа. През този период целенасочено България е отклонена от европейската цивилизация, нарушени са човешките права и свободи, настъпил е морален упадък, икономическа разруха, разрушени са моралните ценности. Замират образованието, науката, културата, безогледно е унищожена природата. БКП е била непрекъсната заплаха за човешките права, за възпитанието на младото поколение, за моралните и нравствени устои на обществото ни, смачкан и потъпкан е патриотизмът на българина, поругано е националното достойнство, загубен е държавният суверенитет... Престъпления, достойни за новите учебници по история. Престъпления, достойни за наказания и санкции.
На 24 ноември 2016 г. Методи Андреев, Мартин Димитров, Петър Славов и Вили Лилков предлагат поправки към закона, за който 104 общо от 240  души дават откровено гласа си. Искат забрана на всичко, свързано с БКП и престъпния период 1944-1989 г. Искат забрана на възхвалата и одата за социализма и БКП. Нямат място в живота ни предмети, знаци, значки, флагчета и спомени даже, свързани с времето на социализма. Предлагат санкции и глоби. Предлагат съответните наказания за престъпленията към народа и личността. И в историята ни се записват новите понятия.
Вече три десетилетия, а особено последното, в политическия ни речник, в новините всеки ден присъстват корупцията, шуробаджанащината, престъпността, закриването на фабриката за илюзии и стотици заводи, градчета и села, закриването на селското стопанство, на военнопромишления комплекс, реституция, приватизация, концесии, обществени поръчки, далавери...
Следват групови изтребления. 15 взривени, 13 удавени при Аспарухово, 17 убити край Своге, следват Мизия, Хитрино, Бисер, Цар Калоян, Мездра, Кнежа... И още катастрофи, наводнения, пожари и "чадъри" при съдебните процеси. Следват терминалите, през които стотици хиляди са напуснали безвъзвратно страната ни.
Трайно се настаняват във всекидневието ни бедността и несправедливостта. Евроатлантическите ценности изместват традиционните и се настаняват в учебниците. Идват и трайно присъстват ало измамниците на дребно и на едро в държавата. Идва организираната престъпност, с която никой не се справя вече три десетилетия. Отвличания, рекети, рушвети, подкупи, неплатени данъци в огромни размери, неизвестни извършители, убийства по непредпазливост, обири на банкомати и църкви, търговия с доверие. През цялото време купуването и продаването на гласове е обявено за престъпление.
Идват социалното неравенство и стабилните ниски доходи. Идват първите места по корупция, престъпност, смъртност, несправедливост. И последните по раждаемост, щастие, спокойствие и сигурност, доходи, пенсии, заплати. Идват новите измерения на престъпността. Престъпления без наказания...

 

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 184

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 140

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 240

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 140

Нови бежански вълни в Северна Африка

автор:Дума

visibility 1659

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1331

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 505

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 228

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 328

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ