15 Май 2024сряда14:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Прогнозират поскъпване на консервите

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 240

Консервите в търговските мрежи ще поскъпват. Това прогнозира председателят на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци Константин Ламбрев, цитиран от Дарик. По думите му енергийните разходи, които се увеличиха от началото на юли, формират между 10 и 16 процента от стойността на крайния продукт. Ламбрев алармира, че все повече хора предпочитат да купуват продукти от по-ниския ценови клас, които съдържат вещества, които не са толкова полезни за хората - например с повече консерванти или нишесте за сгъстител на лютеницата.
По думите на Ламбрев е нормално търговските вериги да оказват натиск върху производителите, за да бъдат по-конкурентни. Нормално е също производителите да се борят с този натиск и да искат по-добри условия, за да бъдат и те по-конкурентни, каза браншовикът. Според него проблемът по-скоро е в търсенето на продукти в по-ниския ценови сегмент. Той каза още, че хората трябва да бъдат по-информирани и да внимават какво консумират, защото в по-продължителен период храната се отразява и на здравето, и на теглото.
Според Ламбрев, ако сами произвеждаме плодове и зеленчуци в градината си, може домашната зимнина да ни излезе по-изгодна от предлаганата в търговската мрежа. Ако купуваме продуктите от пазара обаче, ще ни е по-изгодно да си купим готова зимнина, смята браншовикът. По традиция - домашната зимнина е около два пъти повече от произведената от бранша.

Над 12% от българите нямат банкова сметка

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 89

Държавата взе още 200 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 89

Фирмите у нас все по-трудно получават парите си

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 89

Хамас планирала база в Турция

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 89

Силяновска пак пропусна името на страната си

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 89

Макрон: ЕС да смени своя бизнес модел

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 89

Още година без мита и квоти за украинския внос

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 89

Знания и пошлост

автор:Деси Велева

visibility 232

/ брой: 89

Предизборни идиотщини

автор:Любо Кольовски

visibility 203

/ брой: 89

Институционално безхаберие

visibility 212

/ брой: 89

Време за преосмисляне

автор:Събина Петканска

visibility 215

/ брой: 89

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ