26 Февруари 2024понеделник12:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПРОКЪЛНАТИТЕ ДИНАСТИИ

Според науката, ако някой реши, че наистина е жертва, и силно повярва в това, проклятието може и да влезе в сила

/ брой: 240

автор:Огнян Стамболиев

visibility 4397

ТАЙНАТА ЗА КЛАНА КЕНЕДИ ОСТАВА НЕРАЗКРИТА И ДНЕС

Дали едно семейство, което се радва на всеобщо уважение, което притежава власт и значително състояние, може да пострада дотолкова, че да се смята за прокълнато, без да е имало предварително какъвто и да било знак за това?
Става дума за династията Кенеди, чиято трагедия продължава десетилетия наред.
За Джо Кенеди-старши фразата "Щастието не е в парите" сигурно е имала горчив вкус. Мултимилионер на трийсет години (!), щастливо женен, баща на девет деца, той сякаш е с ръцете на Цар Мидас. Заедно с вярната си и любяща съпруга Роуз стига до дълбока старост, но повечето от децата и внуците му имат трагична съдба.
През 1944-а най-големият син, казвал се е също Джо, загива едва 29-годишен - самолетът, който пилотира от Ню Йорк до Лондон, избухва и потъва в Ламанша. И макар че съпругата му (тя като свекърва си се казва Роуз) живее дълго, децата им също умират млади. Единият му син е убит на фронта през войната, умира и зетят му, маркиз Харингтън, а дъщеря му, 28-годишната Кетлин Харингтън, загива при самолетна катастрофа през 1948 г. Другата дъщеря на Джо Кенеди-младши изгубва разсъдъка си и умира в лудница през 1941 г.
През 1960 г. вторият син, Джон Фитцджералд Кенеди, става 35-ият президент на Щатите. Това е венецът на амбициите на Джо Кенеди-старши. За три години Джон Кенеди придобива изключителна популярност не само в Америка, но и по цял свят. Обаче, както знаем, през 1963-а 46-годишният президент е застрелян по време на посещението си в Далас. За трагедията са изписани хиляди страници и направени десетки филми, но истинският убиец все още не е открит.
След даласката драма Кенеди-старши прехвърля политическите амбиции върху втория си син - Робърт Кенеди. Но след пет години е убит и той в Лос Анджелис, по време на кандидатпрезидентската си кампания.
Изглежда, че жестоката Фортуна не иска да спре разрушителната си роля дотук. Идва ред и на третия брат, Теди. През 1969 г. колата му пада от мост във водата близо до остров Чапакуидик. Той успява да се спаси, но жената, с която пътува, 29-годишната Мери Джо Копич, се удавя. Следва дълго разследване заради инцидента, който съсипва нервите и здравето на Теди Кенеди, обвинен, че не е спасил приятелката си.
Дъщерите на Джо Кенеди-старши Юнис, Патриша и Джейн са единствените от семейството, които не стават жертва на болести, инциденти или катастрофи. Но проклятието застига третото поколение Кенеди. При самолетна катастрофа загива Джон Кенеди-младши. Един от синовете на Робърт, Дейвид, умира от свръхдоза наркотици, а през 1997 г. един от внуците загива при инцидент на ски пистата в курорта Аспен.
Междувременно Теди Кенеди-младши, синът на Едуард Кенеди, се разболява от рак и след ампутация на краката умира.
Старият Джо Кенеди е свидетел само на част от тези катастрофи, застигнали фамилията му. Умира през 1969 г., на осемдесет и една години.
Дали децата на тази прочута и богата фамилия си отиват от този свят случайно или заради някакво неизвестно проклятие? Това още никой не знае. Не успява да го разбере и майката - Роуз Кенеди, която живее до 104 години и става свидетел на всичко...


МАГЬОСНИЦА КЪЛНЕ КНЯЖЕСКАТА ФАМИЛИЯ ГРИМАЛДИ ОТ МОНАКО

Фамилията Грималди е жертва на доказано проклятие. През далечната 1297 г. първият Грималди ди Сантафиор, принц Франческо, завладява едно от най-малките княжества в света, днешното Монако. Влиза в добре охраняваната крепост не със сила, а с измама, заради което той и наследниците му биват прокълнати от човек от княжеството.
През втората половина на ХХ век княжеската фамилия от Монако не слизаше от първите страници на вестниците на Запад. Особено след 1956 г., когато 26-годишната невероятно красива блондинка Грейс Патриша Кели, холивудската звезда, се омъжи за принц Рение Трети. Техният брак се смяташе за образцов, родиха им се три хубави деца и бяха сочени като една от най-чаровните и щастливи монархически двойки в света. 
За съжаление през 1982 г. се случи първото голямо нещастие. По време на разходка из живописните околности на княжеството колата, шофирана от принцеса Грейс, падна от висока скала. В нея беше и дъщеря й, младата принцеса Стефани. Грейс загина на място, а Стефани, макар и тежко ранена, оцеля и се възстанови физически след поредица от сложни операции. Но психическото й състояние се разклати. След инцидента тя се впусна в поредица от неподходящи връзки. Веднъж дори избяга от Монако с един пътуващ цирк.
Нейната сестра, принцеса Каролина, се омъжи щастливо за богатия италиански бизнесмен Стефано Казираги, от когото роди три хубави деца. Но през 1990 г. Казираги потъна в Средиземно море с моторната си лодка.
Принц Албер Втори, който наследи трона на Монако след смъртта на Рение през 2005 г., се оказа твърде предпазлив във всички свои постъпки, както и в избора си на съпруга. Той познава добре историята на рода си и знае, че над династията Грималди отдавна тегне проклятие, всъщност не едно. Защото освен онова от 1297 г., има и второ.
През ХVI век Рение Първи е отвлякъл и изнасилил красива италианка, която обаче се оказала магьосница и го проклела с думите:
- Проклинам всички от рода Грималди да бъдат нещастни в брака си!


И ПРОЧУТИТЕ БЛАГОРОДНИЦИ КРЕЙВЪН ОТ АНГЛИЯ
СТАВАТ ЖЕРТВА

Нещастията на прочутата благородническа фамилия Крейвън от Англия започват още през ХVII век, когато барон Уилям Крейвън забременява една от слугините си и отказва да се ожени за нея. Тя е от цигански произход и затова следва традициите на своя народ - проклина не само него, но и наследниците му до "девето коляно"!
От този ден историята на рода Крейвън  се превръща в поредица от трагедии. През ХVIII и ХIХ век от болести и насилствена смърт и при участия в битки умират мнозина мъже.
В съвременната епоха, през 1990 г., Саймън Крейвън, осмият барон, загива при автомобилна катастрофа. Преди него от свръхдоза наркотици умира неговият по-голям брат Томас Крейвън, който е изпаднал в тежка депресия заради неуспешния си брак. Техният баща, Джон Крейвън, се е застрелял на 57 години заради финансов фалит. При разходка с лодка в езерото Лох Нес потъват двамата синове на Саймън Крейвън - Едуард и Тони. Оказва се, че нито един от мъжете от рода не доживява до шестдесет години. Проклятието на слугинята-циганка продължава да тегне и до днес над Крейвънови.
Трудно е да се обяснят по научен начин проклятията. Някои учени смятат, че тук много силен момент е психическото състояние на жертвата. Ако някой реши, че наистина е жертва и твърдо повярва в това, проклятието може и да влезе в сила.
В много краища на света се извършват ритуали, при които върху парцалена кукла, символизираща жертвата, се забиват игли и се изричат проклятията. Тази древна практика за съжаление все още битува в някои страни като Индия, Иран, Египет, в Африка и в държавите от Централна Америка...


Щастливото семейство Кенеди - Джо Кенеди-старши и Роуз Кенеди, долу вдясно с деветте си деца. Първият вляво е бъдещият президент Джон Кенеди.
 

Мигове преди убийството в Далас на 22 ноември 1963 г.

Сватбата на Грейс Кели и княза на Монако Рение III

БСП остава опозиция, нападките в сглобката са медиен цирк

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 38

Нужни са нови закони срещу казуси като "Нотариуса"

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 38

Директор на училище работи и като експерт в НС

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 38

БНБ с таван на банковите такси

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 38

Спестяванията на гражданите - над 80 млрд. лева

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 38

България сред страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 38

В АЕЦ „Козлодуй“ създавате корупционна черна дупка

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 38

Г-7 одобри пакет от мерки срещу Москва

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 38

Гърция привлича 40 000 чуждестранни работници

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 38

Сблъсъци между фермери и Макрон в Париж

автор:Дума

visibility 163

/ брой: 38

Накратко

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 38

Медийните бомби и истината

автор:Александър Симов

visibility 167

/ брой: 38

Мизерия и живец

автор:Деси Велева

visibility 167

/ брой: 38

Натягат болтчетата

автор:Ина Михайлова

visibility 563

/ брой: 38

Да подпишем 240 молби за колективен иск срещу мобилните оператори

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 38

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ