25 Юни 2021петък03:29 ч.

Пускат нова автобусна линия Киев-Русе

/ брой: 147

автор:Дума

visibility 2000

Украйна е предала на България документи за обслужване на нова автобусна линия Киев- Русе за превоз на пътници. Това е станало на заседанието на българо-украинската смесена комисия по межуднароден автомобилен транспорт в Киев, съобщиха от АЕБТРИ. В експлоатация в момента са редовните автобусни линии Лвов- Бургас, Одеса-София, Одеса-Шумен, Киев- София.
Има трайна тенденция на нарастване на търговския стокообмен и на автомобилните превози между България и Украйна през последните години, с изключение на 2009 г., през която има намаление на търговските стокообороти, породено от икономическата криза. Това е било отчетено на заседание на българо-украинската смесена комисия по международен автомобилен транспорт в Киев, съобщиха от АЕБТРИ.
Въпреки отрицателното салдо за България в търговския стокообмен между двете страни българските превозвачи извършват по-голяма част от превозите, в сравнение с украинските предприятия за автомобилни превози.
Постигнато беше съгласие за допълнителна размяна на 1000 универсални разрешителни без пътни такси и 200 разрешителни за превоз на товари за и от трети страни за 2010 г. По предложение на България двете страни си размениха 200 разрешителни за случайни превози на пътници без пътни такси за 2010 г. Със същия брой бяха увеличени и разрешителните за 2011 г.

Задава се рязко поскъпване на парното

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 120

Комитова откри още нарушения на магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 120

Премахват обществените телефони

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 120

Меркел предложи среща ЕС-Русия

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 120

Размирици с нелегални мигранти в Литва

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 120

Церемония в Мемориала на убитите евреи в Берлин

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 120

Главата на Ламята

автор:Ина Михайлова

visibility 257

/ брой: 120

София отива на изборите с призив за промяна

автор:Деси Велева

visibility 158

/ брой: 120

Новата Стара Европа

автор:Юри Михалков

visibility 129

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ