02 Юни 2020вторник06:14 ч.

Путин удължи неработните дни до 30 април

автор:Дума

visibility 410

Неработните дни в Русия ще са до края на месеца – 30 април. Това обяви президентът Владимир Путин в специално обръщение към нацията. Той подчерта, че през това време работните заплати ще се изплащат, пише Епицентър.бг.

Решението е част от мерките на руските власти срещу разпространението на коронавируса.

Неработната седмица, обявена в цялата страна, както и режимът на самоизолация, предвиден за жителите на много региони, ни позволи да спечелим време за изпреварващи действия, за мобилизиране на всички органи на властта, за натрупване на ресурси в системата на здравеопазването, за да се борим с епидемията максимално ефективно, обясни Путин. Той благодари на лекарите, медицинските сестри и целия персонал на медицинските учреждения, като подчерта, че те са в много трудно и отговорно положение.

Своя дълг в тези нелеки дни изпълняват и служителите в други сфери, жизнено важни за страната и обществото. Искам също така да благодаря на всички вас, без изключение, добави държавният глава. Путин благодари и на всички граждани, осъзнали личната си отговорност за борбата с епидемията и които стриктно изпълняват указанията на властите и лекарите и се грижат за себе си, за здравето на своите роднини и близки, както и за сигурността на околните.

Президентът подчерта, че сега е важно да бъдат опазени възрастните поколения и да не бъде допуснат взрив на заразата в детските градини, училищата, висшите учебни заведения.

В огромна страна като Русия, в различните региони ще бъдат приемани различни по строгост мерки за ограничаване на епидемията, чийто пик в света, както и в страната, още не е преминат, добави още руският президент.

Както и преди, ще работят органите на властта, предриятията с непрекъснат цикъл на производство, медицинските учреждения и аптеките, магазините за стоки от първа необходимост, социалните служби, увери Владимир Путин.

В заключение президентът призова гражданите на РФ да продължават да изпълняват указанията на властите и да пазят себе си и своите близки.

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ