17 Януари 2022понеделник00:16 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Радан Кънев стъпи на Тома Аквински и Августин за предизборна програма

/ брой: 38

автор:Милена Николова

visibility 1280

Прегръщаме съвременната теза на Тома Аквински за "работливия християнин" и споделяме мислите на "Св. Августин, че Бог не е нещо телесно". Това е записано в предизборната програма на "Нова република" на Радан Кънев, която вчера беше представена. Сред културните идеи е създаване на Институт за българска емигрантска литература и култура, който да събира у нас наследството на сънародниците ни от чужбина. В социалните раздели се предлагат редица орязвания. Според формацията на Кънев детските надбавки са изкривен модел на държавно подпомагане, което "насърчава раждаемостта на отделни социални групи". Вместо това се предлагат данъчни облекчения. Ако искат, майките през първата година на майчинството могат да работят на половин работен ден, за да не загубят професионалните си навици, се посочва в документа. Да се ускорят процедурите по осиновяване на деца, като така се стигне до пълното закриване на институциите за тях. В центъра на социалната политика "Нова република" обръща поглед към "страдащия човек", а не към тези, които не желаят да работят. В графата "здравеопазване" се предлага пазар на осигурителни услуги и демонополизиране на здравната каса чрез въвеждане на фондове, строг контрол върху категоризиране на хора с увреждания и подпомагането им да се включат в пазара на труда. Премахват се социалните помощи за лица, които "системно отказват да полагат труд", а помощите за отглеждане на деца се насочват към "действително нуждаещите се семейства". Всеки човек щял да израства в обществото само въз основа на "труда, учението и заслугите си".

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 555

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 633

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ