29 Ноември 2021понеделник01:20 ч.

Искам думата

Радев е гарант за промяната

Той доказа, че отстоява почтеността срещу корупцията и беззаконието

/ брой: 201

автор:Дума

visibility 69

Доц. Чавдар СТОЯНОВ

Първият мандат на президента Румен Радев приключва. За изминалите пет години той безспорно успя ефективно да се утвърди като истински противник на беззаконието, мафията и ширещите се в държавата ни всевъзможни корупционни схеми и практики. Нещо повече - в рамките на относително стеснените си правомощия по конституция той непоколебимо, последователно и цялостно отстояваше с ясни аргументи крещящата необходимост от почтеност и справедливост в българската политическа действителност, за да се утвърдят върховенството на правото и закона, за да има път напред и бъдеще у нас за младите хора. 

Издигането на кандидатурата на настоящия държавен глава от мощен Инициативен комитет от авторитетни учени и общественици е ярко доказателство за неговата политическа значимост, надпартийност и ярка обществена ангажираност със значимите проблеми на днешното общество. Включването на знакови лица от БСП в този комитет без съмнение бе силен ход на приемственост и категорична подкрепа. Корнелия Нинова успя с този ход да се издигне в очите на много безпартийни хора. Днес повече от всякога ни е необходим президент на промяната, гарант за почтеност. БСП доказа, че е символ на стабилността и може да поставя националните интереси над тяснопартийните. За разлика от някои от новите политически играчи, получили моментна слава.

В трудни и напрегнати дни Радев бе единствената бариера срещу беззаконието, клиентелизма и ширещите се от десетилетия корупционни практики и задкулисни зависимости. В масовите граждански протести през 2020 г. президентът застана на страната на справедливо протестиращите български граждани, привлекли симпатията на чуждите медии. Това го направи безспорен лидер, който е социално чувствителен и отговорен, а хората му отговаряха с безрезервна подкрепа и доверие. Кой застава срещу Радев днес? Един ректор, за когото в най-големия университет у нас ще чуете противоречиви оценки. Работил съм с него и не бих изразил положителни впечатления. За Лозан Панов - да не говорим. Ето защо с убеденост, като редови гражданин, като юрист и доцент по международно право и право на ЕС, бих го подкрепил за втори мандат. Смятам, че България само ще спечели.

 

 

Радев свиква парламента на 3 декември

автор:Дума

visibility 5

БСП иска нормални отношения на България с Русия

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 229

Минималната пенсия става 420 лева

автор:Аида Ованес

visibility 383

/ брой: 229

Трупат се още сигнали за свалянето на Гешев

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 229

Топлофикациите искат 50% по-скъпо парно

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 229

Бюджет 2022 готов най-късно до края на януари

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 229

Над 60% от стопанствата са изчезнали за 10 години

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 229

Данъчните връщат до 1350 лв. за три деца

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 229

Новият КОВИД-вариант вече е в Европа

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 229

Байдън против нови санкции срещу "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 229

Ердоган търси виновни за кризата

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 229

САЩ с натиск към Иран

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 229

Дотук добре

автор:Таня Джаджева

visibility 276

/ брой: 229

Постигнахме съгласие за енергетика в полза на хората

автор:Нора Стоичкова

visibility 393

/ брой: 229

КОВИД-19 превзе и болничните

автор:Аида Паникян

visibility 305

/ брой: 229

Предизборният пиар - война без правила

автор:Юлия Кулинска

visibility 515

/ брой: 229

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ