06 Юли 2020понеделник16:06 ч.

Такива работи

Радио Ереван

/ брой: 88

автор:Веселин Стоянов

visibility 1439Въпрос към Радио "Ереван":
- Какво е юбилей?
Отговор на радиото:
- Тържество, на което се посочват и възхваляват предимно въобръжаеми заслуги!


Ако вземем насериозно този виц, то излиза, че ГЕРБ има юбилей. Даже нещо повече - този юбилей ще продължи цял месец - до изборите. Щото, откакто почнаха изборите, не виждаме нищо друго освен лидерите на ГЕРБ да се хвалят като баджанаци. Ето какви ги наприказвал самият бивш министър-председател в древния и мъдър град Пловдив: "От първия ден на своя мандат ГЕРБ започна да изплаща 20% по-високи пенсии... По време на нашето управление изплатихме с 13 млрд. лева повече социални разходи спрямо мандата на тройната коалиция... Правителството на ГЕРБ изплати 9 млрд. лева повече пенсии, което е в пъти повече от спада на фискалния резерв..."
Малеййй... Чак ми се зави свят! Ми аз къде пак съм блял бе, Боже? Те толкова милиарди да раздадат за пенсии и социални други разходи, а аз пак да карам на онези парици от ТЕЛК-а! На хората им увеличили пенсиите с 20%, а моята падна с 20%. Дето казва поетът Вапцаров: "Май нещо ни лъжат тия синковци..."
Наистина ни лъжат. Откровено, със злоба, без да им пука... Пък и защо да им пука - те искат властта, а пътят към нея е покрит винаги с лъжи и трупове. Особено ако я искаш за себе си, особено ако не виждаш мястото си сред хората, освен ако не си отгоре като Водач, Фюрер или някакво там Дуче. Когато падне мракът на тяхното управление, те приличат на онзи тъмен айсберг, който се носи в чашата на Атлантическия океан, за да намери нещастния "Титаник" и да разпори неговия корпус. На кого му пука за "Титаник" и неговите пасажери! Те са обречени да загинат, а онези, които ще се спасят, цял живот да носят в себе си ужаса от съдбата си.
Неведнъж съм го казвал: живеем в окупирана държава. В някаква кошмарна вътрешна самоокупация. Вместо да избяга, както правят всички диктатори по света, Борисовата компания тръгва да ни убеждава колко добре сме живели и как нещата отиват към още по-добре. При положение, че за тяхното управление са закрити 17 болници. Седемнадесет?! Това е първото ниво, на което може да ни помага държавата. Защото можем сами да учим децата си (то май е най-добре да го правим!), можем сами да вадим хляба си от нивите, както са го правили някога, но не можем да се лекуваме сами! Особено днес, когато ни убиват болестите на цивилизацията.
Но, както се хвалят неистово управляващите - имат воля! Остава да имат и постоянство и ще постигнат още бунтове, още самозапалвания, още самоубийства... Понякога имам усещането, че тези хора искат да отмъщават на самия български народ. Нямам представа за какво отмъщават, но като гледам тези, които познавам, отмъщават за своята несбъдната мечта. Без да разбират, че тя не се е сбъднала заради техния мързел, немарливост, некадърност... Защото самата им мечта е малка и неугледна - да командват другите, да карат колата като съседа, да имат къщата и парите на началника, да вкарат в кревата жената на ближния и прочие мечти, които, както виждате, са все мечти, свързани с омраза към благополучието на другите. Заради същите мечти някога кафявите щурмуваци разбиваха магазините на евреите и грабеха всичко, което намерят там. Разбира се, прикривани от идеята за чистата раса.
Нашите щурмуваци са по-различни. Те са от друг период - периода на завзетата власт. Без да трошат магазини, те обират собствениците с бюрократични хватки. Днес, за да ти върви бизнесът, трябва да си откровено близък до властта. Получаваш поръчки и пазари! Е, вярно, че се отплащаш в брой на съответната партийна квартира, но, както казва един мъдър мой приятел: "Няма идеално щастие!"
След като са окъпани във власт и пари, въображаемите заслуги започват да изглеждат истински. Особено в зала "Армеец"... Обаче колкото и да е голяма специално построената с наши пари зала "Армеец", все пак тя не може да събере на фанфари и щандарти един цял народ. Особено ако той вече разбрал, че когато достойните не искат власт, в нея лесно пак ще се намърдат недостойните. Пак дочуто от Радио "Ереван"!
Такива работи...

С 6 лв. по-скъпа е потребителската кошница

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 126

Големите търговци плашат с бензинова криза

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 126

Старите жилища поскъпват по-бързо от новите

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 126

Кланици се оказаха огнища на COVID-19 и в Австрия

автор:Дума

visibility 161

Рекорден брой новозаразени в световен мащаб

автор:Дума

visibility 177

Втора локална карантина в Испания

автор:Дума

visibility 270

На гол тумбак - чифте компютри

автор:Велиана Христова

visibility 538

/ брой: 126

Въпроси за бъдещата работа на КЕВР

visibility 341

/ брой: 126

Новата конституция на Путин

автор:Мирослав Попов

visibility 367

/ брой: 126

ПЕНКА КАЛИНКОВА

visibility 246

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ