14 Юли 2025понеделник01:55 ч.

Ръст в производството на сирене с палмово масло

/ брой: 13

автор:Дума

visibility 850

Повече сирене с растителни мазнини са произвели преработвателните предприятия през миналата година, показват данните на Министерството на земеделието. По предварителни данни от януари до ноември 2020 г. от мандрите са излезли близо 12 800 тона сирене с палмова мазнина, докато за същия период на 2019 г. количествата са били 10 981 тона. За цялата 2018 г. пък в магазините са доставени 13 500 тона фалшиво сирене, показват още данните на земеделското министерство. Най-много имитиращ продукт е произведен през летните месеци юли и август - по 1324 тона и 1390 тона, а най-малко през януари 2020 г. - 911 тона.

Въпреки увеличеното производство на сирене с растителни мазнини в повечето големи търговски вериги почти липсва предлагане на такива продукти. Според експерти от млекопреработвателния бранш сирене от 6-7 лв. за кг няма как да е направено само от мляко. Последните данни на Държавната комисия за стокови борси и тържища показват, че сиренето с растителни мазнини се продава по 3,37 лв. за килограм на едро, докато истинският продукт върви над 7 лв. по борсите.

Засилват контрола върху ЕРП-та

автор:Дума

visibility 6278

/ брой: 126

Нови правила при "Гражданска отговорност"

автор:Дума

visibility 4301

/ брой: 126

Горски служители блокираха пътя при Кресна

автор:Дума

visibility 4970

/ брой: 126

Еврокомисията оцеля

автор:Дума

visibility 5859

/ брой: 126

Мащабни горски пожари на Балканите

автор:Дума

visibility 4296

/ брой: 126

САЩ изпратиха оръжия за Украйна

автор:Дума

visibility 4369

/ брой: 126

Тупик

visibility 5941

/ брой: 126

Измамите предстоят

visibility 5209

/ брой: 126

Европестене от разум

автор:Юри Михалков

visibility 6125

/ брой: 126

Копнеж по нови неща

visibility 6065

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ