16 Октомври 2019сряда18:52 ч.

Актуално

Рекламация при китайците

/ брой: 120

автор:Йонко Бонов

visibility 1100

Каквато държавата, такива са и затворите ни - разграден двор, в който са разпилени какви ли не нечистотии. Сред тях газят почтени хора с погнуса. Затова, когато им се удаде възможност, преминават границата и се установяват на работа в подредените дворове на други държави.
Когато става дума за разграден двор, и тук нещата от живота приемат относителен характер. Разграденият двор, като олицетворение на безредието, безстопанствеността, грабителството, престъпността, иначе казано - на мътната вода, е райска среда за комбинатори, машинатори, далавераджии, крадци на дребно и едро, рецидивисти, безскрупулни и корумпирани типове.
Както за Софийския, така и за Ловешкия затвор стана пределно ясно, че нашите места за лишаване от свобода са разградени дворове, които всеки рецидивист може да преодолее. Никакъв надзирател няма как да го спре, щото надзирателите са заети да мислят за своя пореден протест. Ето и нов виц по повод тази ситуация. На обекта, по време на почивката, надзирателят раздава на всеки затворник по пакет китайски цигари. На другия ден, пак в почивката, надзирателят носи поредния стек китайски цигари. Един пакет му остава. Оказва се, че Хасан го няма. "Къде е този човек, бе?", пита надзирателят. "А - отговарят затворниците, - вчерашните цигари нещо не му харесаха, отиде да прави рекламация при китайците."
Ако на днешните затворници нещо не им е по хала, няма проблем да забегнат при китайците. На полицията явно не й пука за тези китайци. Добре, че все още има по някоя чистачка в затворите, та да напомня с метлата колко всички си гледат работата - от министъра по веригата до последния полицай.
Затова избягалият рецидивист не се напъва да се крие. А призваните да действат в името на закона просто чакат да се изтъркаля поредното дежурство. То цялата държава така се е затъркаляла, че само дъното я спира.

Водата поскъпва заради нова такса

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 198

"Фолксваген" отлага решението за завода в Турция

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 198

България плаща за руски газ двойно по-скъпо от Европа

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 198

Държавата ще събира нови налози по Закона за хазарта

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 198

Кирил ДОБРЕВ: БСП тръгна за победа на местния вот

автор:Юлия Кулинска

visibility 384

/ брой: 198

Хора, бдете!

visibility 331

/ брой: 198

Полуистина...

автор:Лозан Такев

visibility 178

/ брой: 198

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ