02 Юни 2020вторник01:26 ч.

Актуално

Рекламация при китайците

/ брой: 120

автор:Йонко Бонов

visibility 1340

Каквато държавата, такива са и затворите ни - разграден двор, в който са разпилени какви ли не нечистотии. Сред тях газят почтени хора с погнуса. Затова, когато им се удаде възможност, преминават границата и се установяват на работа в подредените дворове на други държави.
Когато става дума за разграден двор, и тук нещата от живота приемат относителен характер. Разграденият двор, като олицетворение на безредието, безстопанствеността, грабителството, престъпността, иначе казано - на мътната вода, е райска среда за комбинатори, машинатори, далавераджии, крадци на дребно и едро, рецидивисти, безскрупулни и корумпирани типове.
Както за Софийския, така и за Ловешкия затвор стана пределно ясно, че нашите места за лишаване от свобода са разградени дворове, които всеки рецидивист може да преодолее. Никакъв надзирател няма как да го спре, щото надзирателите са заети да мислят за своя пореден протест. Ето и нов виц по повод тази ситуация. На обекта, по време на почивката, надзирателят раздава на всеки затворник по пакет китайски цигари. На другия ден, пак в почивката, надзирателят носи поредния стек китайски цигари. Един пакет му остава. Оказва се, че Хасан го няма. "Къде е този човек, бе?", пита надзирателят. "А - отговарят затворниците, - вчерашните цигари нещо не му харесаха, отиде да прави рекламация при китайците."
Ако на днешните затворници нещо не им е по хала, няма проблем да забегнат при китайците. На полицията явно не й пука за тези китайци. Добре, че все още има по някоя чистачка в затворите, та да напомня с метлата колко всички си гледат работата - от министъра по веригата до последния полицай.
Затова избягалият рецидивист не се напъва да се крие. А призваните да действат в името на закона просто чакат да се изтъркаля поредното дежурство. То цялата държава така се е затъркаляла, че само дъното я спира.

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ