11 Юли 2025петък18:37 ч.

Руло от глиган

/ брой: 231

visibility 2265

Рецепта на леля Ваня Токаджиева

Продукти за 4 порции: 800 г обезкостено месо от глиган, 2 кг кисело зеле, 6 супени лъжици олио, 3 скилидки чесън, червен пипер, джоджен, сол.
Изкиснатото във вода и оцет месо се измива, нарязва се по дължина на тънки листове и се накисва в загрятата до кипване марината (приготвена от олио, костен бульон, 1 глава кромид лук, 1 чаша червено вино, дафинов лист и 6 зърна чер пипер).
След като престои 10 часа, месото се изважда от маринатата и се разстила върху маса. Зелето се почиства от твърдите части и зелевите листа се разстилат върху месото. Поръсват се с червен пипер, стрит джоджен и счукан чесън. Завиват се рула и се завързват с конец. Изпържват се в сгорещено олио.
Част от маринатата се прецежда, загрява се и с нея се заливат рулата. Задушават се във фурна продължително време. Ястието се сервира залято в собствения сос. Преди да се постави във фурната, месото се покрива с фолио или съдът се похлупва с капак.


 

Засилват контрола върху ЕРП-та

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 126

Нови правила при "Гражданска отговорност"

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 126

Горски служители блокираха пътя при Кресна

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 126

Еврокомисията оцеля

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 126

Мащабни горски пожари на Балканите

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 126

САЩ изпратиха оръжия за Украйна

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 126

Накратко

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 126

Тупик

visibility 333

/ брой: 126

Измамите предстоят

visibility 371

/ брой: 126

Европестене от разум

автор:Юри Михалков

visibility 373

/ брой: 126

Копнеж по нови неща

visibility 368

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ