20 Септември 2024петък05:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Създадоха формула за най-перфектното хапване на сладолед

/ брой: 98

автор:Дума

visibility 934

Формула за най-перфектното хапване на сладолед, за да му се насладим напълно, бе създадена от британски учени, съобщи "Мирър". Тъй като писменото й изражение - (i@-14оC + 1//2S + UDS + 12s) x 2 = MF* - не е много ясно за лаиците, д-р Сара Кемп обясни всичко в няколко прости стъпки.

Първо, след изваждане от фризера сладоледът трябва да се остави 15 минути, за да се размекне. Така той достига оптималната температура от минус 14 градуса. След това се гребва малко количество - около половин чаена лъжичка. Поставя се така в устата, че да попадне първо върху езика, а там са вкусовите луковици. Това се постига, като лъжичката се обърне. След това сладоледът се придвижва из устата така, че да се усети колко е студен и да се оцени кремообразната му консистенция. Вдишване през устата на този етап разпръсква усещанията до всички рецептори.

Сладоледът трябва да остане в устата цели 12 секунди, за да се оцени максимално вкусът му. Този процес трябва да се повтаря с всяка хапка, за да се изгради пълен вкусов профил на лакомството и усещанията от хапването му.

Борислав Гуцанов: Вицепремиерът на РСМ да подаде оставка

автор:Дума

visibility 845

Габриел Вълков: Ще работим младите да останат в България

автор:Дума

visibility 905

Външно да извика македонския посланик за обяснение

автор:Дума

visibility 814

/ брой: 179

Обявяват в менюто, ако шопската салата е с фалшиво сирене

автор:Дума

visibility 808

/ брой: 179

НАП засече над 1000 нарушения по Черноморието

автор:Дума

visibility 825

/ брой: 179

Телекомите обжалват заповедта за начисляване на над три неустойки

автор:Дума

visibility 803

/ брой: 179

Работници от трети страни ползват страната ни като трамплин

автор:Дума

visibility 821

/ брой: 179

Вълна от взривове на пейджъри в Ливан

автор:Дума

visibility 933

/ брой: 179

Екатерина Захариева е под въпрос за ЕК

автор:Дума

visibility 926

/ брой: 179

Според Тръмп се стреля по значимите президенти

автор:Дума

visibility 889

/ брой: 179

Накратко

автор:Дума

visibility 1892

/ брой: 179

Бедни ми, бедни...

автор:Аида Паникян

visibility 1565

/ брой: 179

Трудът ми е, за да чуя българския химн

автор:Владимир Николов

visibility 886

/ брой: 179

"Реформата" на ВиК сектора доведе до масов воден режим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 776

/ брой: 179

Заловени на местопрестъплението

автор:Александър Симов

visibility 931

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ