02 Юни 2020вторник06:18 ч.

Картина на Ралица Бурова

Палитра

Сестрите Ралица и Ваня Бурови споделят за своите чувства и светове в "Лик"

/ брой: 245

автор:Дума

visibility 493

Софийските художнички Ваня и Ралица Бурови гостуват в столичната галерия "Лик" за първи път със своята обща изложба "Нека ти разкажа". Стилово различни, но емоционално близки, двете сестри ни разказват за своите светове, чувства, вълнения и мечти. Техният светоглед е нежен, чувствен, изпълнен с багри, красота и страст. Всяка от тях следва свой собствен път в изкуството, но двете се допълват прекрасно. Любовта към изкуството им е наследство от баща им - известният пловдивски художник и плакатист Рачо Буров.

Ваня Бурова е възпитаничка на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. В НХА в София завършва плакат и графичен дизайн при проф. Иван Газдов. Експериментира с техники и материали от различни видове изобразително изкуство, но напоследък работи повече живопис.

Ралица Бурова се дипломира в специалност текстил в НХА при проф. Димо Балев, а преди това взима диплома от Средното специално училище за приложни изкуства в София (също текстил). Работи в областта на живописта и иконописта. Има изяви в над 13 самостоятелни и колективни изложби у нас и в чужбина. Нейни творби са притежание на частни колекционери в Холандия, Италия, Гърция, Япония, Франция, Финландия, САЩ. Има и дългогодишен преподавателски опит.

Авторката споделя: "Това бе страхотен синтез на философия, идея и лаконичност, която поех с отворени шепи. Тогава открих, че графиката ми допада изключително много." "Художникът е самотна, но щастлива душа, докато твори. Колко му трябва - малка идея и гледай какво се случва в неговия необятен свят!"

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ