22 Януари 2021петък22:06 ч.

Картина на Ралица Бурова

Палитра

Сестрите Ралица и Ваня Бурови споделят за своите чувства и светове в "Лик"

/ брой: 245

автор:Дума

visibility 1064

Софийските художнички Ваня и Ралица Бурови гостуват в столичната галерия "Лик" за първи път със своята обща изложба "Нека ти разкажа". Стилово различни, но емоционално близки, двете сестри ни разказват за своите светове, чувства, вълнения и мечти. Техният светоглед е нежен, чувствен, изпълнен с багри, красота и страст. Всяка от тях следва свой собствен път в изкуството, но двете се допълват прекрасно. Любовта към изкуството им е наследство от баща им - известният пловдивски художник и плакатист Рачо Буров.

Ваня Бурова е възпитаничка на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. В НХА в София завършва плакат и графичен дизайн при проф. Иван Газдов. Експериментира с техники и материали от различни видове изобразително изкуство, но напоследък работи повече живопис.

Ралица Бурова се дипломира в специалност текстил в НХА при проф. Димо Балев, а преди това взима диплома от Средното специално училище за приложни изкуства в София (също текстил). Работи в областта на живописта и иконописта. Има изяви в над 13 самостоятелни и колективни изложби у нас и в чужбина. Нейни творби са притежание на частни колекционери в Холандия, Италия, Гърция, Япония, Франция, Финландия, САЩ. Има и дългогодишен преподавателски опит.

Авторката споделя: "Това бе страхотен синтез на философия, идея и лаконичност, която поех с отворени шепи. Тогава открих, че графиката ми допада изключително много." "Художникът е самотна, но щастлива душа, докато твори. Колко му трябва - малка идея и гледай какво се случва в неговия необятен свят!"

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 399

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 509

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 505

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 256

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ