08 Август 2020събота18:14 ч.

Шефка от ГЕРБ грeе в читанка

/ брой: 226

автор:Веселин Стоянов

visibility 6180

Мина и 15 септември и децата ни отново се върнаха в училище. Където, според нашите надежди, ще бъдат опазени от цялата политическа халюцинация, която тресе държавата. За съжаление някои от събитията, съпътстващи първия учебен ден на новите ученици, показаха, че за политиците няма нищо свято.
В община Казанлък на всичките 691 първокласници беше раздадена тънка пъстроцветна книжица с бодрото заглавие "Здравей, училище!" И толкова! В книжицата са включени стихове от Вазов, Стоян Михайловски, Петко Славейков, Младен Исаев, Елисавета Багряна, Иван Давидков, Веса Паспалеева, Калина Малина и други български писатели. Прекасни стихове, познати и рецитирани от редица поколения.
Веднага потърсих редакционното каре, за да видя чия е тази идея и... не открих нищо. Нямаше съставител, редактор, художник и още онези технически параметри, които съдържа обикновено всяко издателско каре. Само на корицата беше указано, че издателството е "Алекс Принт" Варна 2013 г.
Ще кажете - пропуск!
А пък то не е така! На вътрешната корица на книжицата имаше портрет на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, а под портрета следваха няколко напътстващи думи към първолаците. И датата - 15 септември 2013 г. Какъв ти тук пропуск?! Хората, които са поръчали и са работили по издаването на тази книжица, съвсем съвестно са си свършили идеологическата работа, макар на всеки един от тях да е ясно, че правят огромен политически гаф. 
Защото:
- освен кмет на община Казанлък, госпожа Стоянова е и председател на ПП ГЕРБ в общината;
- госпожа Стоянова е избрана с листата и гласовете на ПП ГЕРБ, следователно е зависима от ГЕРБ;
- от горните два факта следва, че госпожа Стоянова е политическо лице, което само по себе си носи пропаганда.
Всеки, който си нарави труда да разлисти Закона за народната просвета и Закона за закрила на детето, ще установи, че такова поведение е абсолютно забранено и наказуемо. Според Закона за народната просвета, всички учебници и помагала в училище трябва да бъдат одобрени от просветното министерство. И още:
Правилник за прилагане на Закона за народната просвета:
Чл. 4. (1) Светското образование не допуска налагането на учениците на идеологически и религиозни доктрини.
Закон за закрила на детето:
Чл.11 (4) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности.
Е?! Както се казва: "Честит първи учебен ден!" Още с прекрачването на училищния праг децата навлизат в кошмара на възрастните. Скрити зад имената на прекрасни български поети и писатели, политически шамани на ГЕРБ подхвърлят - уж невинно! - образите на своите политически фигури по места, които очевидно имат "заслуга" за развитието на децата, след като партията им намали парите за образование.
Ами направете си, дами и господа, забавачници ГЕРБ, скаути ГЕРБ, ГЕРБ - комсомол и така изграждайте ядрото на бъдещата партия! И когато му дойде времето, в член Първи на новата Борисовска конституция напишете: "Властта в Република България произтича от ГЕРБ и принадлежи на ГЕРБ!" По това време днешните първолаци вече ще са гласоподаватели и окончателната победа ви е вързана в кърпа. Не като сега! Тогава Бойко Борисов ще се успокои, ще влезе най-подир в пленарната зала и в страната ще настъпи ускорено изграждане на капитализма. А Цветан Цветанов ще излезе от затвора и ще се върне в началното училище да преподава физкултура.
Такива работи...
 

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 150

Самолет сe разцепи на две при кацане в Индия

автор:Дума

visibility 304

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 389

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 601

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1083

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ