25 Юли 2021неделя08:13 ч.

Шимон Перец ни напомни, че имаме достойнство

/ брой: 188

автор:Веселин Стоянов

visibility 1465

Миналата седмица по повод получаването на ордена "Стара планина" президентът на Израел Шимон Перес заяви, че България е "...държава, която е изключителна сред всички останали...".
И каза още: "И аз бих искал да ви дам устно най-високия орден, който би могъл да се връчи на някого - на целия ви народ - орден за човечност, орден за смелост, орден за опълчването ви срещу нацисткия режим."
Ще призная, че тези думи ме развълнуваха. Някой може да ги нарече протоколни, но аз ще ги нарека искрени, защото наистина българският народ е успял да се опълчи на фашистките идеи за превъзходството на арийската раса. И да спаси българските евреи от газовите камери на "Освиенцим".
Никой народ по света не го направи. Не знам защо, но българите не предадоха съседите си, приятелите си, роднините си. Затова си заслужиха добрите думи на признание.
Развълнуваха ме, защото всъщност ми напомниха, че българите не са онова стадо от разбойници, за каквито ни ги представят днес наши и чужди медии и политици.
Извън колонките на вестниците и новините на радио и телевизия, които се пълнят по принципа "добрата новина е лошата новина", в България живеят няколко милиона обикновени хора, които не крадат от държавните ресурси, не продават и не употребяват наркотици, не убиват себеподобните си, не проституират в луксозни бардаци или на околовръстното шосе и не мечтаят да излязат зад граница, за да търсят препитание.
Това е всъщност истинският български народ, който е крил бунтовници, съграждал е мостове и черкви, побеждавал е в пет войни през изминалия век. Въпреки тези добродетели, този български народ продължава наивно да вярва на политиците и търговците, които нищо друго не правят, освен да се намърдват в храма на неговата душа. Сигурно сред самия народ има и един процент от хора, за които бунтовете, черквите и победите във войните са вятър работа, и този именно процент носи лошата слава на нацията. Въпросът е защо народът допусна този нищожен процент да надделее над огромното мнозинство обикновени хора на България. И да ги накара да наведат глави - уморени и озлобени, тъжни и безнадеждни. 
Истината е, че българският народ няма от какво да се срамува. Изградената за няколко десетилетия България всъщност се оказа удобно начало за бизнес старт на хитреците. Така че най-малко днешните медии, командвани от същите хитреци, имат право да ни внушават че сме разбойници, крадци, убийци и сме готови да продадем баща и майка, само и само да докопаме някакво имане. Има една поговорка по този повод: "Крадецът вика - дръжте крадеца!"
Благодаря на г-н Перец, че ми напомни за тези неща!
 

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 331

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 140

Новата COVID вълна вече е тук

автор:Дума

visibility 280

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 295

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1493

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 663

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 444

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 431

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ