Шоколадът е вдъхновение
Твърди го авторката на книгата "Суров шоколад", която ще разкрие на премиерата всичките му тайни
/ брой: 258
Издателска къща "Колхида" и спортна зала "The Hall" (бул. "Александър Малинов" 51) обявяват Време за шоколад на 9 ноември (неделя) от 14 ч. В кулинарната работилница с Борислава Илиева - авторка на книгата "Суров шоколад", всички присъстващи ще научат как да си приготвят сами и в домашна обстановка здравословни шоколадови изкушения, научи ДУМА от Борислава Люцканова.
Представете си изкусителна торта, която прелъстява с твърдата си шоколадова коричка, а под нея ефирен крем с цвят на зрели какаови зърна обгръща нежни блатове. А сега си представете, че вълшебникът-майстор на това изкушение сте самите вие. Струва ви се невъзможно? Всъщност единственото, което ви липсва, е вдъхновение! Така авторката на книгата Борислава Илиева привлича и насърчава любителите на сладкото изкушение. Желанието ми е всеки от вас да открие своето вдъхновение всред страниците на книгата, която държите в ръцете си, пише тя. Да се научите да приготвяте истински натурален, суров веган шоколад, красиви и неустоимо вкусни торти, хрупкави бисквити и богати прелъстяващи пайове е лесно. Междувременно, моля не забравяйте - "Шоколадът е винаги на мода!"
И сред първите неща, които Борислава Илиева "ни преподава", са полезните свойства на шоколада.
- Шоколадът е природно средство номер 1 за загуба на тегло и високоенергийна храна.
- Какаото е много богато на магнезий, благодарение на което "отваря" сърцето и поддържа кардиоваскуларната система.
- Изключително богато на различни видове антиоксиданти, което го прави много подходящо в борбата със стареенето на клетките. Разбирайте цялото тяло, не само бръчките, които се усмихват с вас.
- Има високо съдържание на фибри, което го прави предпочитана храна за хората със стомашни проблеми.
Защо шоколадът трябва да бъде суров:
- Какаото съдържа Омега 6 мастни киселини, които не търпят топлинна обработка. При нагряване те гранясват и образуват трансмазнини. А тях трябва да избягваме на всяка цена.
- При нагряване умират част от витамините и абсолютно всички ензими.
Още много ценни сведения, идеи и съвети, свързани с шоколада, неговото приложение и разнообразно приготовление ще издаде авторката на книгата на първата й среща с читателите в неделя.