18 Юни 2021петък15:01 ч.

Анатолий Станкулов

Заслужил герой

Скритният човек от народа

/ брой: 223

автор:Лозан Такев

visibility 3092

Ако сте гледали телевизионния диалог между Антон Хекимян и Бойко Борисов вчера, трябва да сте разбрали, че премиерът ни, освен читател на "Винету", е и нещо като будител на нацията, човек от народа без алтернатива във властта!
Обаче Бойко вземал 4000 лв. по-малко от президента Радев. Депутатите щели да си прибавят някакви си 90 лева, а за пенсионерите Той давал 50 милиона! Така те щели да се "нагушат" по Коледните пости с нови 40 лева - месечно по цели 3 лева български! Това е сметката по новия бюджет, какъвто не било имало досега...
 Ама не му признават стабилното управление, продължавали протестите, въпреки че се извинил вместо Валери Симеонов на "кресливите жени с уж болните им деца". Щото, ако си иде Симеонов, ще настане ликвидация на държавността! Ала, не им било достатъчно. Както не им били достатъчни и допълнителните 150 милиона за 2019-та, които пак той им давал - обаждал се през нощта на Влади Горанов и парите отивали по предназначение. Така и с държавната администрация, с учителите, със здравната каса. По тъмно и на тъмно...
Случайно, след като изгледах сутрешния блок, минах през градинката пред хотел "Рила" и се натъкнах на истинската ликвидация. На импровизирания книжен пазар, преместен от пл. "Славейков" след началото на ремонта по "Графа", тук има нестандартни щандове с надписи "Ликвидация". На тях предлагат световни и български автори в книжни тела за по един лев. За един лев можете да ползвате услугите на обществената тоалетна... Но можете да си купите Йовков, Яворов, Вазов, Славейков, Чехов, Достоевски, Тургенев и прочие мъдри класици. Дори Карл Май и приключенията на Винету се предлагат за левче. Ликвидация. Ликвидация на ценностите. Ликвидация, ускорена вследствие на скритното управление на Борисов. Скритен е Той, понеже с хвалби из "свободните медии" ще го видите, но за останалото се крие. А останалото е недалновидно управление, несправедливост, невежество, разграбване на собствеността, ширеща се безнаказна корупция. И книги световни образци на цена един лев. Които вече няма и кой да прочете... Затвори се фабриката за илюзии и се превърна държавата ни в склад за скрап.

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 904

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 115

Вучич критикува подхода на Косово

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 115

Подлост

автор:Георги Георгиев

visibility 617

/ брой: 115

Заедно с теб

автор:Ева Костова

visibility 573

/ брой: 115

Истерясване

автор:Валентин Георгиев

visibility 378

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ