12 Ноември 2019вторник13:11 ч.

Справедливости

/ брой: 237

автор:Братя Ружеви

visibility 1308

Негово превъзходителство Джеймс Уорлик осъществи бляскаво правно откритие за България. В тази страна съдебните процеси са поне два вида.
Американският посланик призова да има "справедлив процес за Доган". Защо? Защото Сокола бил опитен политик. Това означава, че в главата на г-н Уорлик е абсолютно допустимо срещу неопитните политици, да не говорим за разни още по-обикновени хора, процесите да са несправедливи.
Нека обаче г-н посланикът, като е казал "а" да продължи и с другите букви от азбуката. Неговата правна и морална помощ ни е нужна. Да каже кои точно заслужават справедливо обвинение и кои - не. После, кога се налага справедлив арест и кога - не. Да разясни за кои трябва да има справедливо разследване и за кои може разследването да не е справедливо. В кои случаи е приемливо присъдата да е справедлива и за кои може да бъде друга. 
Ако приемем логиката на негово превъзходителство, вероятно можем да си обясним бързината, с която ГЕРБ гласува да има извънредни съдилища. Вероятно те се правят за спешното осигуряване на "справедливи" процеси. С другите, обикновените, да се занимава обикновеният съд.
В последните години българите са обладани от засилен правен дух. Едва ли в друга страна правовите въпроси са поставени в центъра на политическите препирни и посланическите съвети. А резултатът е очевиден - процеси като театрални спектакли, поръчана справедливост и трибунали, трибунали...
Г-н Уорлик, да беше казал една дума за тях, а?
 

Борисов обещава газ от целия свят

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 217

Над 50% от българите ще пазаруват на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 217

Всяка шеста бучка сирене с палма

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 217

Отварят пристанище Варна за най-тежките кораби

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 217

Гърция отваря пътя на Китай към ЕС

автор:Дума

visibility 272

В Берлин се договориха за пенсионната реформа

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 217

Социалистите печелят изборите в Испания

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 217

Башар Асад: Америка губи хегемонията си

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 217

"Мини Марица изток" поглъщат нови села

автор:Юлия Кулинска

visibility 281

/ брой: 217

Здраве му кажи!

автор:Аида Паникян

visibility 283

/ брой: 217

Датата

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 217

30 години преход - 30 години скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 532

/ брой: 216

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ