07 Август 2020петък21:41 ч.

Справедливости

/ брой: 237

автор:Братя Ружеви

visibility 1496

Негово превъзходителство Джеймс Уорлик осъществи бляскаво правно откритие за България. В тази страна съдебните процеси са поне два вида.
Американският посланик призова да има "справедлив процес за Доган". Защо? Защото Сокола бил опитен политик. Това означава, че в главата на г-н Уорлик е абсолютно допустимо срещу неопитните политици, да не говорим за разни още по-обикновени хора, процесите да са несправедливи.
Нека обаче г-н посланикът, като е казал "а" да продължи и с другите букви от азбуката. Неговата правна и морална помощ ни е нужна. Да каже кои точно заслужават справедливо обвинение и кои - не. После, кога се налага справедлив арест и кога - не. Да разясни за кои трябва да има справедливо разследване и за кои може разследването да не е справедливо. В кои случаи е приемливо присъдата да е справедлива и за кои може да бъде друга. 
Ако приемем логиката на негово превъзходителство, вероятно можем да си обясним бързината, с която ГЕРБ гласува да има извънредни съдилища. Вероятно те се правят за спешното осигуряване на "справедливи" процеси. С другите, обикновените, да се занимава обикновеният съд.
В последните години българите са обладани от засилен правен дух. Едва ли в друга страна правовите въпроси са поставени в центъра на политическите препирни и посланическите съвети. А резултатът е очевиден - процеси като театрални спектакли, поръчана справедливост и трибунали, трибунали...
Г-н Уорлик, да беше казал една дума за тях, а?
 

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 150

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 172

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 150

"Брекзит" кара британците да се изнасят в Европа

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 476

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 949

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ