20 Юни 2021неделя21:56 ч.

Георги Пирински към еврокомисар Тисeн:

Средносрочният преглед на Стратегията 2020 е абсолютно задължителен за контролиране на инвестициите към най-острите проблеми на ЕС

автор:Дума

visibility 1657

По време на редовната сесия на Европейския парламент в Страсбург евродепутатите, заедно с еврокомисаря по заетост и социални въпроси Мариан Тисен, обсъдиха европейската инициатива за младежка заетост. Миналата седмица Европейската комисия предложи предоставянето на допълнителен 1 млрд. евро в подкрепа на насърчаването на младежката заетост, с което нейното финансиране ше се увеличи с до 30 пъти - достигайки по този начин до 650 000 млади хора, помагайки им да намерят работа, стаж или обучение. По време на дебата Георги Пирински от Групата на социалистите и демократите приветства предложението на Комисията и поздрави комисар Тисен за нейните лични усилия в борбата за безработицата в Европа и в частност с младежката безработица. Пирински посочи още, че предложението на Комисията е необходимо и съвсем навременно, тъй като в момента в Европа има 7 млн. млади хора без работни места, без образование, без перспективи. В обръщение към Тисен евродепутатът я попита и за неотдавнашното неочаквано отлагане на средносрочния преглед на Стратегията 2020, един от най-актуалните съвременни въпроси на Европейския съюз. Според Пирински посоченият преглед е категорично необходим, тъй като досегашното изпълнение на Стратегията се разминава сериозно с поставените от нея цели за повишаване на заетостта и намаляване на бедността. Затова той оправи питане към еврокомисаря дали и тя е съгласна, че средносрочният преглед на Стратегията 2020 е абсолютно задължителен за контролиране на инвестициите към най-острите проблеми на Съюза.

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 882

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 5969

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ